Вене Здравковић, члан СПС, некадашњи финансијски директор «Алфе» и бивши директор «Водовода», поднео је оставку на положај одборника у Скупштини Града Врања пре истека мандата.

  • Здравковић је подношење оставке ообразложио опоменом коју је добио од Агенције за борбу против корупције, а у којој му је стављено на знање да истовремено не може да буде и приватни предузетник и одборник – сматра саговорник ИнфоВрањских из извора у редовима врањских социјалиста.

Извор ИнфоВрањских не сумња у образложење Здравковића, али му нису јасне неке друге околности које прате његову оставку.

  • Здравковић се у последње време повукао из партијских активности, нема га у просторијама СПС-а, као да се потпуно искључио, што је наравно, његово право и ствар његове процене и одлуке – објашњава саговорник ИнфоВрањских.

По овом извору, «појединци у партији тумаче Здравковићево повлачење другачије, у склопу одређених унутарпартијских померања».

  • Познавајући Здравковића, мислим да он није у причама које се лансирају и које његову оставку доводе у један другачији контекст, у смислу да је све то део «жестоког» удара на председника ГрО СПС Зорана Антића!? У то, ипак, не верујем, већ у чињеницу да је испоштовао закон и јасна правила Агенције за борбу против корупције – категоричан је саговорник ИнфоВрањских.

Подсећамо, Вене Здравковић је постао одборник СПС у градском парламенту 2018. године наком смрти Синише Митића.

Но, сада се над СПС-ом надвила још једна велика опасност – следећи на њиховој изборној листи, који би по закону требало да постане одборник, не припада социјалистима него ГГ „Јединствени за Врање“, која сада чини окосницу врањског одбора Српске деснице.

Но, већ у петак знаће се да ли ће СПС у градском парламенту пасти испод 10 одборника, од 15 колико су имали на дан формирања скупштине (са својим партнерима са изборне листе) или ће ипак до неког договора доћи, па ће СПС успети да задржи Здравковићев мандат у оквиру своје партије.

Оставите Коментар