„Парада стрејт поноса“ одржана у Бостону претворила се у хаотични спектакл и подсетник на дубоко подељену политику, оцењује Ју-Ес-Еј тудеј.

Међу конзервативним учесницима параде многи су носили капе с натписом „Учините Америку поново великом“, америчке и израелске заставе, као и другу опрему која промовише америчког председника Доналда Трампа, преноси Радио Слободна Европа (РСЕ).

„Дошао сам да кажем: ‘Ја сам стрејт, чујте ме како цвилим!“, рекао је Марк Сахејди, потпредседник групе „Супер хепи фан Америка“ која је организовала „параду“. Сахејди је и члан десничарске групе „Отпор марксизму“ која је организовала неколико демонстрација деснице.

Организатори параде, предвођени тројицом из Масачусетса укључених у републиканску политику рекли су да је парада инспирисана „политиком идентитета“ левице и тврде да су хетеросексуалци „потлачена већина“.

Организатори су окупили присталице да се „боре против хетерофобије у модерном друштву“ и да се „у LGBTIQ дода слово С за стрејт”, наводи Ју-Ес-Еј тудеј.

Учеснике параде дочекали су левичарски контрадемонстранти који се противе „стрејт паради“, указује најтиражнији амерички дневник. Kонтрадемонстранти су се идентификовали с антифашистичком групом „Антифа“.

Оставите Коментар