Српска Десница убрзано осваја Београд! Након формирања одбора у великим престоничким општинама попут Раковице, Новог Београда, Чукарице и Звездаре, Српска Десница основала је Општински одбор и на једној од централних градских општина Савски Венац. Оснивачка скупштина одржана је у просторијама Српске Деснице, у познатом историјском кварту Савамала. За председника одбора изабран је Жељко Аћимовић, а изгласани су  подпредседник  Младен Симић и секретар Оливер Дојчиновић. У чланове проширеног састава Општинског одбора Српске Деснице изабрани су Миливоје Стожинић, Драган Срећковић, Предраг Митровић, Ана Јовановић и Драгана Павићевић.

Оснивачку Скупштину на Савском Венцу први је поздравио лидер Српске Деснице Миша Вацић. „Радује ме оснивање нашег Општинског одбора у тзв. кругу двојке који одувек важи за анационалну средину. Након оснивања општинских одбора Српске Деснице у Раковици или на Новом Београду, ми показујемо снагу национализма који се одржава и у једној од централних градских општина као што је Савски Венац. Када видим велики број сабраних српских родољуба у Дворани Српске Деснице у Савамали, убеђен сам у наш добар изборни резултат на предстојећим изборима“! Миша Вацић је истакао да национализам није резервисан само за људе ван центра Београда, него је привилегија свих београдских патриота чији глас до скоро није смео да се чује и који је био потискиван од досманлијских деспота. „Када дође време да Српска Десница народном вољом постане део власти широм Србије, па и да партиципира у овој општини, показаћемо заједно са коалиционим партнерима како се води одговорна национална и државотворна политика“.

Председник Српске Деснице подвукао је да се темељи националне обнове налазе у промоцији српских националних вредности, заштити права радника, трудница, ветерана и приватних предузетника, моделима за повећање српског наталитета, снажењу националне економије, повећању домаћег извоза и тесне сарадње са вековним руским пријатељима. „Српска Десница никада неће сарађивати са доказаним непријатељима своје земље, ми се ослањамо на дух српске саборности и из ових разлога све вас позивам на јединствен и свакодневни рад кроз политичку стратегију Српске Деснице, како би заједничким снагама ушли у институције система на свим нивоима и Србију вратили у ред најпросперитетнијих и најстабилнијих држава у овом делу Европе“ – закључио је своје излагање Миша Вацић.

View this post on Instagram

У препуној дворани Српске Деснице одржана је оснивачка скупштина Општинског одбора Савски венац, а за председника је изабран Жељко Аћимовић. Присутне суграђане је поздравио новоизабрани председник, али и проф Ненад Kапор, члан Политичког савета Српске Деснице. На самом крају, обратио се и председник Миша Вацић, који је у свом обраћању изразио задовољство што је конституисан одбор у једној од стратешки најзначајнијих општина Београда

A post shared by Српска десница (@srpskadesnica) on

Председник одбора Жељко Аћимовић изјавио је да Савски Венац  представља саобраћајно, пословно и туристичко средиште главног града. Савски Венац је општина ужег језгра Београда где се налазе бројна дипломатска представништва и резиденцијални објекти, а привреда општине оријентисана је на услужне делатности. „Наш политички задатак као модерних десничара биће да се изборимо за бољи стандард српског радника, ефикасну социјалну и здравствену политику, али и да очувамо наше традиционалне вредности и Косово и Метохију у оквиру Србије“ – истакао је Аћимовић.

Присутнима се на крају обратио и професор Ненад Капор, члан Политичког савета Српске Деснице који је изразио позитивна очекивања у будућим политичким активностима Српске Деснице у Београду и широм земље. Он је рекао да наш програм садржи квалитетна решења за најважније политичке, економске и друштвене изазове пред којима се као народ и држава налазимо. „Кадрове наше организације спаја енергија младих и мудрост старијих чланова који ће бити стручно и морално оспособљени да изнесу све најбоље у свом будућем раду. Када Српска Десница буде део владајуће структуре, родољубиви фактор и ентузијазам допринеће општем добру српског народа и државе“ – завршио је професор Капор.

Оставите Коментар