Делегација Српске Деснице, на челу са председником Мишом Вацићем, предала је Првом основном јавном тужилаштву у Београду кривичну пријаву против аутошовиниста, редитеља и глумаца срамне представе ,,Кад ми убијени устанемо“. Пријава је поднета против редитеља Златка Паковића, глумаца Ивана Јевтовића, Бориса Миливојевића, Вихада Џанковића, Андреје Карчагин и Катарине Јовановић.

Представа је премијерно одиграна 24.09.2020. године у Центру за културну деконтаминацију, у продукцији Хелсиншког одбора за људска права. Такође, 26. и 27.09, поменути су извршили кривично дело Повреда угледа Србије, тако што су газили заставу Републике Србије која је била исписана именима за која тврде да су настрадали.

Редитељ се гони још и за Повреду угледа због расне, верске и националне или друге припадности тако што се појавио у окрвављеној свештеничкој мантији вређајући већинско становништво на верској основи.

Ово је порука свим будућим покушајима аутошовиниста који под плаштом уметности сваљују кривицу на Србију и српски народ као јединог кривца у сукобима, поштујући сва права и слободе, уз поштовање жртава са свих страна, да добро размисле на који начин ће блатити своју Отаџбину. Доста су некажњено пролазили сви који каљају углед државе у којој зарађују и живе. Нећемо дозволити да заставу под којом су гинули преци бранећи територију од освајача блате другоразредни глумци и плаћеници запада.

Оставите Коментар