Ово нису провокатори, ово су десничари, има и руље. На жалост они су отели миран ненасилни протест грађанима Београда и данас су они победници, оценила је новинарка Гордана Суша за Н1. Она додаје да власт с њима лако координара и да је то разлог зашто вечерас има мало полиције у Београду.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је полиција вечерас реаговала после бруталних напада, а Суша истиче да не зна где је Стефановић видео реакцију полиције.

Говорећи о онима који у петак увече протестују у Београду, Суша је казала да ту има различитих десничарских група, а да су Срђан Ного и Бошко Обрадовић постали парадигма побуњене Србије.

„Ного с једном политиком која се неће либити насиља, и Обрадовић који се просветлио и залаже се за ненасиље“, објашњава Суша.

Она оцењује да ова ситуација иде у прилог председнику Александру Вучићу који је данас учествовао у онлајн самиту у Паризу. Објашњава да су ово тематски протести, а да се њој чини да је договорено да се иде са причом да не дамо Косово.

Суша напомиње да грађански демонстранти, који су у четвртак седели испред скупштине, морају јасно да се ограде од ових демонстраната и да се зна да су то потпуно различите опције. Додаје да им саветује да оду и да не посматрају шта се дешава.

Оставите Коментар