Централни органи Српске деснице у Београду улажу напоре да ова политичка опција буде део градске власти и владајуће коалиције у Врању, сазнају ИнфоВрањске из извора у ГрО СНС-а у Врању.

По овом извору, «челни људи Деснице максимално су ангажовани да помогну Градском одбору у Врању да уђе у градску власт».

  • Сам председник Српске деснице, Миша Вацић, ангажован је на овом задатку, јер у централи ове политичке групације цене оно што су на изборима 21. јуна остварили Врањанци «десничари», освојили 13 одборничких места у Скупштини Града – наводи саговорник Инфо Врањских.

Десничари из Београда опсервирају са подједнаком пажњом и дешавања у СНС и напоре врањских социјалиста да буду део владајуће коалиције.

  • Челници Деснице знају из својих извора да је руководство СНС подељено по питању формирања новог састава владајуће коалиције, део на челу са председником Градског одбора Славишом Булатовићем је за улазак Деснице у власт, а томе се противи, али не баш категорично, већ «дистанцирано», друга струја, она која би радије да социјалисте види у коалицији и градској власти – анализира саговорник Инфо Врањских.

Врањски одбор Деснице сугерише, међутим, својој централи «да је СПС мање зло у градској власти од Јединствене Србије».

  • Врањанци из Деснице би лакше «прогутали» да у власти буду са социјалистима, али Палмине не могу да смисле. Српска десница у Врању зато наступа са скромним захтевима према напредњацима, свесна да они са 38 одборника могу несметано да буду на власти без партнера из осталих опција које су ушле у градски парламент – објашњава саговорник ИнфоВрањских.

Извор портала на крају поручује «да централа Српске деснице зна да у СНС самостално не одлучују Врањанци о потенцијалним партнерима у владајућој коалицији, па своје активности усмерава према људима из централе напредњака како би Врањанци десничари били део градске власти».

  • Невоља је једино у томе што то исто знају и исто чине и челници СПС и Јединствене Србије у врху ових странака – закључује саговорник ИнфоВрањских.

На крају, ваља нагласити и покушај да се макар тајно дође у контакт са неким од челника Деснице у Врању, али се све своди на идеју да би «пре сви помрли нео да причамо са вама«.

С. Kостић

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар