Указом председника Срспке Деснице је основано Kоло жена Српске Деснице које предводи Александра Ђоковић. Вацић је истакао да је Коло основано са циљем да овај савет Деснице буде ефективна брана феминизму, и да српска жена опет буде традиционална, патријахална, да буде одана супруга и мајка, да буде све оно што су биле наше прабаке и баке у складу са данашњим временом.
„И ако многи погрешно доживљавају Српску Десницу, као изразито мушку странку, чињеница је да је у Српској Десници активан велики број жена. Kод нас су жене на истакнутим функцијама и ми се тиме поносимо. Оне су – Сузана Стаменковић, одборник Српске Деснице и заменик председника Скупштине општине у Нишкој бањи, Даворка Миторивћ, одборник у Пожаревцу, др Радмила Ристић Мркаљ повереник СД за Врачар, Милица Стојовић председник Општинског одбора Српске Деснице у Земуну, Ивана Борић шеф кабинета председника СД и др Татјана Јоцовић председник Савета за здравље и борбу против беле куге. И у самом председништву Српске Деснице има више жена. Све су оне мајке. Многе од њих и мајке четворо деце. Зато ће Kоло жена Српске Деснице, има моју велику подршку Мише Вацића као и целокупног чланства , и у будућности ће имати бројне активности и пројекте на тему повратка породичним вредностима и буђењу свести код жена да оне буду принцезе српских витезова.“, са поносм је изјавио председник Српске Деснице Миша Вацић.

 

„Мотивисана жељом за подизање свести жена, као и њене улоге у јачању породичних, традиционалних и културних вредности у нашем друштву, пружање смерница од идеје до остварења циља у женском предузетништву, као и организовање хуманитарних активности ради помоћи социјално угроженим породицама и појединцима, приступила сам одговорној улози у Kолу жена Српске Деснице“, казала је Александра Ђоковић, председник Kола жена Српске Деснице.

Leave a Reply