У последњих неколико недеља невладина организација под називом “Београдски центар за безбедносну политику” (БЦБП) покушава на све начине да се меша у спољну и унутрашњу политику државе Србије. Агенти ове организације су ове недеље имали још једну операцију која је имала за циљ да дестабилише Србију и која је била усмерена против сина председника Србије.

Шта је то “БЦБП”? Ко су чланови ове организације?

“Београдски центар за безбедносну политику” је НАТО лобистичка организација са седиштем у Београду која окупља НАТО лобисте из целе Србије. Циљ ове организације је дестабилисање Србије и изазивање нереда на улицама Београда.

Портал Prismotra открива ко су чланови Управног одбора ове НАТО лобистичке организације.

Филип Ејдус

Филип Ејдус је председник Управног одбора ове организације. Он је уједно и ванредни професор на Факултету Политичких Наука у Београду. Место професора на факултету користи да врбује младе људе за своју организацију. Аутор је документарног филма под називом “Да ли Србија треба да буде војно неутрална”?. Порука овог филма је да Србија треба да напусти војну неутралност и да се прикључи НАТО савезу.

Горана Радовановић

Горана Радовановић налази се на месту потпредседника Управног одбора “БЦБП”. Од 2007. године налази се у овој организацији, да би 2019. године постала потпредседник Управног одбора. Била је уредник часописа “РОД И БЕЗБЕДНОСТ”. Члан је организације “БЦБП” већ 13 година.

Соња Стојановић Гајић

Соња Стојановић Гајић је чланица Управног одбора “БЦБП”-а. Као и већина чланова ове организације образовала се у Лондону. Од 2006-2019. године била је директорка “Београдског центра за безбедносну политику”.

Лука Глушац

Лука Глушац је члан Управног одбора “Београдског центра за безбедносну политику”. Од 2011. године запослен је у Стручној служби Заштитника грађана. Током 2018. године шест месеци је био запослен у канцеларији Високог Комесара за људска права у Женеви. Од 2019. године је члан Управног одбора “Београдског центра за безбедносну политику”.

Родољуб Шабић

Родољуб Шабић је члан Управног одбора “Београдског центра за безбедносну политику”. Од 2004 до 2018. године био је Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности. Од фебруара 2019. године члан је Управног одбора “Београдског центра за безбедносну политику”.

Оставите Коментар