Бивши припадник терористичке ОВК Ељми Битићи из Призрена добио је позив из специјалног тужилаштва у Хагу за саслушање 31. октобра, објавио је Битићи на „Фејсбук“ страници.

Битићи је девети припадник бивше терористичке ОВК који је током ове седмице добио позив за саслушање у вези са ратним злочинима које су починили терористи ОВК над Србима и неалбанцима од почетка 1998. до краја 2000. године на Косову и Метохији.

Он није навео у којем својству ће бити саслушан, али је написао да ће се позиву Специјалног тужилаштва одазвати без адвоката.

Позиве из Специјалног тужилаштва добили су и бивши командант терористичке ОВК Азем Суља, један од вођа Наим Мифтари, градоначелник косовске општине Ораховац Смајиљ Љатифи, бивши ректор косовског Универзитета у Приштини Ибрахим Гаши, кандидат за посланика „Самоопредјељења“ Гани Краснићи.

Удружење ветерана терористичке ОВК саопштило је да су позиве за салушање у Специјалном тужилаштву добили припадници ове терористичке организације Јетулах Краснићи из Призрена, Фазљија Бехрами из Србице и Шабан Суља.

Оставите Коментар