Реторика мржње и оправдавања насиља постаје све учесталији феномен међу ултра-либералним партијама, али је посланица доњег дома Велике Британије Наз Шах својом изјавом да жртве педофилије треба да цитирамо „зачепе уста за добро мултикултурализма“ успела да згрози светску јавност.

Наз Шах посланица доњег дома Велике Британије која себе истиче као представника исламске и мигрантске заједнице у тој земљи, поручила је преко свог Твитер налога да жртве силовања у граду Ротерхаму њих око 1.400 које су починили мигранти над девојчицама европског порекла, не смеју да причају о свом злостављању.

Истакнута посланица Лабуриста, поделила је на свом званичном профилу поруку којом поручује жртвама монструозних злочина да да зачепе уста за добро мултикултурализма.

Шах је ретвитовала статус једног британско левичарског писца који је у целости гласио“ Те девојчице из Ротерхама једноставно морају да зачепе уста. За добробит различитости“.

Након огорчене реакције јавности Шах је обрисала статус са Твитера. Директорка комисије за људска права Ребека Хилсенрат осудила је понашање посланице мигрантског порекла.

„Морамо да држимо жртве ових злочина у средишту дебате и да се увек имамо на уму да тишина не помаже различитости“ рекла је Хилсенрат.

Наз Шах је мигранткиња друге генерације, стара је 43 године, а упркос брисању статуса напала је британске медије које су извештавали о њеној мрзитељској реторици у оптужила их за неодговорност.

Оставите Коментар