Некадашња државна секретарка у Министарству унутрашњих послова Дијана Хркаловић оценила је данас да је службена белешка о томе да је инспектору Слободану Миленковићу нуђен мито да заташка случај „Јовањица“ брутална лаж, јер ју је предао Вишем јавном тужилаштву на исти дан када је требало да се одазове том телу због „сопствених кривичних дела“.

Хркаловић је за телевизију Хепи рекла да је Миленковић белешку предао 5. јула 2022. године, на дан кад је пред ВЈТ требало да се одазове на позив за саслушање и када треба да „одговара за своја кривична дела“.

Према њеним речима, то што су адвокат Зденко Томановић делом, а новинар Вук Цвијић у потпуности учинили доступним садржај те службене белешке, представља кривично дело јер она носи ознаку тајности.

Хркаловић је, говорећи о изјавама да је инспекторима Слободану Миленковићу и Душану Митићу угрожена безбедност, нагласила да је она прва била за то да им се додели обезбеђење „24/7 да се не би бавили криминалом, барем док се не заврши истрага“.

Према њеним речима, она има сазнања и доказе да је Миленковић користио апликацију Скај, а да и он и Митић имају огромно богатство које су, наводно, стекли криминалом.

Хркаловић се осврнула и на бившег директора полиције Владимира Ребића, наводећи да се „Шолакови медији“ позивају да изјаву Ребића да је поступање у предмету „Јовањица“ било законито.

Питам Шолакове медије зашто од Ребића не траже податке о наплатној рампи Дољевац, јер је Ребић лично главом и брадом предводио истрагу везано за Дољевац и сва поступања, упитала је Хркаовић.

Она тврди и да је Ребић потписао „незаконити документ“ којим се њој „ставља на терет кашњење извештаја за случај убиства на шинама“.

Тај исти човек је седео у ложи на стадиону где и Вељко Беливук. Он се купао у базену док су хапсили Беливука, јер нико није смео да му каже за акцију да не би јавио, рврдила је Хркаловић за ТВ Хепи.

Линчују мене, линчују и Владимира Ђукановића, једног препоштеног човека, навела је Хркаловић.

Оставите Коментар