Представници удружења и организација српске дијаспоре из више европских земаља контактирали су претходна два дана министра задуженог за дијаспору Ђорђа Милићевића како би му пренели једногласну подршку коју српски народ у расејању шаље председнику Републике Србије Александру Вучићу и државном руководству у борби за очување мира на Косову и Метохији.

Након Куртијевог крволочног пира у Бањској и обраћања председника Републике јавности тим поводом, добио сам позиве представника више од 20 наших удружења која окупљају Србе у Швајцарској, Аустрији, Немачкој, Румунији, Словенији, Шведској, Италији, Црној Гори, Француској, Босни и Херцеговини, Данској, Северној Македонији… Били су то заиста веома емотивни разговори, пуни стрепње, забринутости, осуде терора који спроводи Курти над Србима. Оно што је заједничко за све њих је да су ме молили да пренесем њихову апсолутну подршку председнику Републике Александру Вучићу који се бори да очува мир и животе наших сународника у овим најтежим данима за наш народ на Косову и Метохији. Такође, сви они су апеловали да је неопходно јединство свих политичких актера којима је на срцу Србија у овом одсудном тренутку када су наша земља и њен председник притиснути са свих страна – истакао је у изјави за наш портал министар Ђорђе Милићевић.

Министар је са нама поделио и поруке неких од челника Срба у дијаспори и региону.

Огњан Крстић, председник Савеза Срба Румуније, поручио је да је време да се све патриотске снаге ставе под исту заставу и покажу јединство које ће показати целом свету колико српском народу значи јужна покрајина.

Борба за мир и територијални интергитет Србије коју води председник Вучић највећи су национални интерес и у томе он не сме да буде сам – поручио је представник Срба у Румунији који је и посланик у румунском парламенту.

Подршку Вучићу послао је и Стојан Стевановић, председник Удружења српских привредника Швајцарске, који је подсетио да се Србија последњу деценију налази на путу просперитета, да се ради и гради, а све захваљујући политици коју води председник Србије Александар Вучић.

Сведоци смо и константних напада оних који Србију желе да виде на дну, те поручујемо да једино са председником Вучићем наша држава може да сачува мир и стабилност, а све остало би за њу био најцрњи сценарио. У овим посебно тешким данима за наш народ на Косову и Метохији сигурни смо да само председник Вучић може донети право решење – сматра Стевановић.

И Срби из Словеније шаљу подршку свом председнику и својој матици. Владимир Кокановић из Савеза Срба Словеније каже да наш народ у Словенији једногласно подржава председника Вучића у начину на који руководи државом и стара се о очувању мира и стабилности.

  • Председник је у свом досадашњем раду јасно показао да једино он може да се супростави Куртијевој нацистичкој политици и да је упркос стравичним притисцима моћника са Запада решен да ни по коју цену не призна отимање дела српске територије. Притисци које трпи и који се појачавају из дана у дан су све јачи и јачи, али нека зна да није сам и да има подршку И нас из Словеније – навео је Кокановић.

Александар Саша Станковић из Аустријског савеза српског фолклора истиче да председник Вучић има подршку Срба у Аустрији док стоји на бранику отаџбине, додајући да нико боље и смелије од њега не зна и не може да води Србију кроз најтеже изазове с којима се суочава.

  • Апсолутно сам сигуран да ће народ и на изборима који се најављују за децембар својим гласовима дати мандат странкама које следе политику председника Вучића да воде земљу у наредном периоду. Да се настави економски развој и просперитет Србије, што је гарант очувања мира и људских живота на Косову и Метохији. Све друго водило би у катастрофу са несагледивим последицама по државу и народ Србије – поручује Станковић.

Подршку Вучићу послали су из Демократске партије Срба у Северној Македонији чији председник Иван Стоиљковић, који је и посланик у Собрању, наводи да снажно верује у политику коју спроводи председник Србије у настојањима да сачува државне интересе и интересе свих народа који живе у Србији, а посебно и српског народа на Косову и Метохији.

Ово су тешка времена за нашу матицу, зато и стојимо уз председника Вучића и наш народ који трпи страшан террор на Космету. Али, предаја за Србију никада није била опција нити ће бити док је Вучић на њеном челу – истиче Стоиљковић.

Оставите Коментар