Афера око наводног планирања терористичких акција у Подгорици је мом брату Братиславу Дикићу намештена.

Нико разуман не може да поверује да један болестан човек, који је оперисан од карцинома лимфних жлезда, са молерима, керамичарима и бабама од 60 година иде да хапси премијера једне државе.

Ово је превара и јефтин покушај да се укаља име мог брата, који има познанства у црногорској полицији и код њега су раније долазили припадници САЈ-а, поручио је Драган Дикић у разговору за „Дан“.

Он је поручио да ће у петак доћи у Црну Гору, како би посетио брата, али се не би изненадио да и њега ухапсе на граници.

Сви знају да је Братислав у пензији, да је на ВМА оперисан од карцинома лимфних жлезда, да има проблема приликом говора, што је последица опаке и тешке болести. Он покушава да се излечи, па је због тога и кренуо у Црну Гору, јер су му саветовали лекари да оде до манастира Острог, јер има много случајева да је болесним људима, након молитве, у том манастиру било боље. Братислав познаје много људи из црногорске полиције, вероватно и Веселина Вељовића и Славка Стојановића, јер је припадницима МУП-а Црне Горе уручивао и дипломе. Службеници из САЈ-а су долазили код њега у Ниш, неке је и обучавао“, прича Дикић.

Према његовим речима, болест је узела великог маха и његов брат не може сам да вози до Црне Горе.

Знам да има познанства у полицији Црне Горе, али не знам да ли је тражио помоћ од њих да оде до манастира Острог или не. Сумњам да је неко искористио то што он долази у Црну Гору, да дигне прашину, јер је свима јасно да се овде ради о класичној превари“, тврди Дикић.

Он се са братом чуо у недељу, када га је Братислав обавестио да је ухапшен у Подгорици.

Звао ме и рекао да је ухапшен и да има право на један позив. Тада ми је казао да не зна што је ухапшен, али да му приписују све и свашта. Неки угледни адвокати, када сам их у недељу звао, препоручили су ми да не идем у Црну Гору јер ће и мене ухапсити. Међутим, у петак крећем за Црну Гору, јер хоћу да видим болесног брата“, каже Драган Дикић.

Смешне су, каже он, оптужбе да је његов брат спремао терористичке нападе са грађевинским радницима.

Оптужују мог брата да је са бабом од 60 година, молерима и кермичарима, планирао терористичке нападе. Стварно не знам ко разуман може да верује у то. Па, само погледајте слике људи који су ухапшени и свима ће све бити јасно. Ако су оно терористи, онда свака част полицији Црне Горе која их је провалила. Међутим, оно је све смешно“, поручује он.

Дикић каже да има одређена сазнања да су неки од ухапшених, буквално скинути са скеле и одведени за Црну Гору.

И још један детаљ, који је веома битан. Где сте видели да терористе хапси обична полиција. Па, ако су терористи, ваљда је логично да их хапси елитна јединица полиције, јер се ради о озбиљним криминалцима. А овде видимо неке полицајце од 50 и кусур година, да они хапсе терористе“, истиче Драган Дикић.

По налогу Специјалног тужилаштва у недељу ујутро је ухапшено 20 држављана Србије, међу којима и Братислав Дикић, бивши шеф српске Жандармерије. Њега тужилаштво сумњичи да је са Александром Синђелићем вођа криминалне групе, која је припремала терористичке нападе на институције, убијање цивила и хапшење премијера Мила Ђукановића.

За “терористе“ прогласили кројача, рибара, бравара…

Кројач, рибар, керамичари, таксисти, бравар, музичар, грађевински радници, возач, сервисер техничких уређаја, сценографкиња и доктор криминалистичких наука  чине „терористичку групу“ која је наводно хтела да  убија црногорске грађане и ухапси Мила Ђукановића, преносе „Вијести“.

Двадесеточлана група „терориста“ у покушају ухапшена је током предизборне ноћи у Подгорици.

Већина ухапшених на саслушању код судије Башовића тврдила је да су у Црну Гору дошли да посете манастир Острог и присуствују четничком окупљању.

Медији блиски Ђукановићевом режиму искористили су ово хапшење за подизање тензија у Црној Гори и директно утицали на регуларност изборног дана.

Прочитајте још:  ПРОЦУРЕО ТАЈНИ СНИМАК: Дикић био прислушкиван данима, ево шта је причао…! (АУДИО СНИМАК) 

ЕВО ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ УБИЈЕН: 60 чињеница које треба да знате о руском цару! (ВИДЕО)

ОВАКО СЕ ПОШТУЈУ ХЕРОЈИ: Преко 50.000 људи испратило команданта Моторолу! (ВИДЕО)

“БРАНИЋУ СРБИЈУ И КАД БУДЕМ МРТВА“: Ово је песма хероја рата 1999. Љиљане Жикић Карађорђевић!

Извор: ИН4С