Тројица америчких маринаца који су стационирани у амбасади САД у Москви биће послати кући како би избегли кривичне пријаве након што су наводно украли ранац једног младића и побегли након пијанке у једном бару, пише Раша Тудеј.

Порпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова открила је да је Москва упутила протест амбасади због овог инцидента.

  • С обзиром да осумњичени имају имунитет, министарство је послало допис амбасади. Америчкој страни је дата могућност да осумњиченима укине имунитет или их удаљи из Русије – рекла је она, и додала да је посланство САД „по свој прилици изабрало другу опцију.“

На снимцима које су објавили истражитељи, виде се тројица руских маринаца који посрћући излазе из једног бара у 1.13 ујутру. Друга камера, снимила их је како се враћају у америчку амбасаду док један од њих носи црни ранац.

Касније је власник руксака Дмитриј Корнилов пријавио нестанак торбе коју је ставио испод шанка док је одлазио у тоалет.

  • Унутра су биле визиткарте са мојим подацима. Могли су да се јаве или да пошаљу имејл и да кажу да ће вратити торбу. Чак сам био спреман и да их наградим, али они нису звали – рекао је Корнилов, и додао да сматра да инцидент није био намерна крађа.

Након покретања истраге овом становнику Москве је враћена торба.

Leave a Reply