Директор Пионирског града, члан Српске Напредне Странке и бивши прослављени рукометаш Љубомир Јовановић прузио је подршку председнику Вучићу осуђујући хорде хулигана који већ данима нападају полицију са циљем да изазову крвопролиће. Јовановић је поручио да је ово стварање и слање слике у свет да у Србији владају немири који могу у сваком тренутку да ексалирају и доведу у питање безбедност грађана.

  • Србија и председник Вучић као и наш народ трпи синхронизоване нападе на више фронтова. Поред тешке борбе са корона вирусом и велике бриге за своје и здравље својих најмилијих грађани сада осећају стрепњу и страх од насиља који нас као друштво враћају неколико деценија уназад – истиче Јовановиц.

Љубомир Јовановић додаје да су ови нереди покушај прекрајања изборне воље грађана што је недопустиво у блио којој држави Европе и света.

  • Народ је подржао председника Вучића и политику наше странке у историјској победи на изборима. Власт се осваја на изборима, с тога не разумем чему вандализам на улицама. На основу синоћњег и данашњег протеста, шаље се недопустива порука да тражење компромиса, договора и решења није циљ, већ да улица покушава да замени дебату у Скупштини и надметање на демократским изборима – казао је директор Пионирског града.

Он додаје да нико нема право да руши ову земљу, напада полицију и унистава дрзавну и приватну имовину градјана. Он додаје да нигде у свету полиција није трпела оволико насиља и толерисала оволико инцидената на улицама.

  • Те хорде хулигана нападају данима полицију са циљем да убију, и изазову крвопролиће на улицама престонице и целе Србије. Пружам подршку припадницима министарства унутрашњих послова који надљудски трпе бруталне нападе већ данима. То су људи који часно обављају свој посао, наши суграђани, пријатељи, родбина, наше комшије које поштено раде неби ли у сваком моменту заштитили све нас и који 24 часа брину о нашој безбедности. Они су браник наше отадзбине и пристојан, већински део Србије је уз њих – казао је он.

Јовановић додаје да смо сада сви сведоци да хулигани поред тога сто нападају полицију нападају и градјане и у великом броју новинаре који часно раде свој посао.

  • Држава има права и обавезу да заштити све своје институције и грађане као и имовину од терористичких хорди хулигана и плаћених банди од стране страних служби. Народ прижељкује масовна хапшења ових хулигана и максималне затворске казне за ова дела – казао је Јовановић и замолио грађане да се не плаше јер ће надлежне службе и припадници МУП дати све од себе, као што је то био случај и синоћ, како би безбедност свих нас била загарантована.

Он је истакао да лекари који се боре да сачувају сваки зивот су велики хероји у тренуцима који су тешки не само за нашу земљу вец и за цео свет.

  • У овим тренуцима сви требамо да прузимо подршку насим лекарима и целом здравственом особљу које се даноноћно бори за здравље и животе суграђана – казе Јовановић.

Љубомир Јовановић истиче да је увек био и биће против насиља било које врсте јер сматра да су разговор, компромис, поштовање и узајамно разумевање једини исправни образац понашања у савременом демократском друштву.

Оставите Коментар