Ако би неко правио флеш пресек биографије шабачког градоначелника Небојше Зеленовића, она би гласила: „У све се меша као маргарин и јаја, само не у оно зашта је надлежан и одговоран“!?

Зеленовић иде по Србији и о трошку пореских обвезника Шапца води неку само њему знану високу политику, с разлогом бежећи од свог радном места, у Шапцу „ као ђаво од крста“!? У исто време, проблеми у Управи града Шапца се годинама нагомилавају, гурају под тепих, а ОН се бави „државном политиком“.

Најновији скандал десио се у јавном предузећу ЈKП „Стари Град“, када је из кабине камиона ђубретарца испао један радник. Незванично, брава врата је била несиправна, у кабини су била четири радника, а дозвољено је само двојица плус возач! На кривини, врата су се отворила, а несрећни младић ( Дејан Аличић, синовац познатог фолк певача Љубе Аличића!) свом снагом треснуо је на асфалт! Повредио је раме, кук и руку, али је остао жив. Срећом, јер да је подлетео под точкове ове грдосије, то би значило сигурну смрт!

И ништа то не би било претерано чудно и несвакидашње. Несреће се догађају. Али, ова несрећа је отворила Пандорину кутију свега онога што се годинама дешава у овом јавном предузећу у коме „ газдује чувени Жоја Вулетић са својим руководећим кадром“: Наиме, запослени су на ивици егзистенције, без адекватне заштите на раду, без солидарне помоћи коју годинама не примају..

Директори се смењују, али страховлада и тортура остаје према радницима који раде за тридесетак хиљада динара. Према најновијим информацијама из ПИО фонда, многима се не уплаћују обавезни доприноси, многи немају ни социјалну заштиту… Прековремени „принудни рад“ је постао свакодневница која се додатно не плаћа. У књиговодству је расуло, па се више и не зна ко им све дугује, јер „волшебно нестају фактуре за наплату појединцима, па чак и Управи града Шапца“…Покушавали су радници више пута са штрајком, али су их увек сачекивале претње и уцене руководства, док се Град као оснивач овог предузећа „прави глув и слеп“?!

Све су то изгледа били главни разлози, што су, опет ти исти надлежни, одлучили да сакрију како се стварно ова повреда радника десила, из страха да би доласком полиције у ово јавно предузеће, на видело испливало све оно што годинама крију од свих? Зато су решили да „притисну повређеног младића и сведоке“, па су у првој изјави датој полицији испричали неку сасвим другу причу, водећи рачуна да ниједном реченицом не оптуже своју фирму… Наравно, полиција је све то „прогутала“, без икакве додатне провере?!

После неколико дана, пробуђена савест истих тих радника, их је натерала да поново оду у полицију и тада испричају праву верзију догађаја! Међутим, зачудило ихје, што их нико није питао: „ Зашто су променили исказ и ко их је и на који начин натерао да у првобитном исказу не кажу истину“?

Охрабрени и уверени да ће истина изаћи на видело, из полиције су отишли и исти изјаву дали и у једном другом државном органу… Али, овога пута, детаљно су описали ко их је и чиме заплашио, због чега су у првој изјави полицији морали да лажу и сакрију како се стварно десила несрећа?

Велика је паника и страх у ЈKП „Стари Град“! У полицију су морали да дају изјаве и неки руководиоци…Њихов „ шеф и ментор“ из Скупштине града, шеф одборничке групе владајуће већине, Жоја Вулетић је у паници: страх га је, да се клупко не одмота и до њега, а тиме и до владајуће гарнитуре око градоначелника Зеленовића.

Због тога данима ћуте и праве се као да се ништа није ни десило.. Kао ној покушавају да забију главу у песак и тиме отерају од себе оно што неумитно долази: истина о фалсификаторима, муљаторима који годинама руинирају ово јавно предузеће без икаквих санкција од стране оснивача..

Оставите Коментар