Тринаестогодишња пијанисткиња из Суботице Сара Јовић својим музичким изражајем преноси емоције славних композитора и музиком и тоновима жели да допре до великих светских дворана.

Савесна, дисциплинована, посвећена свему што ради и помало повучена девојчица на сцени постаје доминантна, врхунска пијанисткиња која сјајним спојем прстију и дирки клавира осваја све оне који је слушају, али и отвара пут испуњења својих снова. А њени снови су да свира у пуним светским концертним дворанама, да је публика слуша опијена њеним музицирањем, да се упише на листу пијаниста које ће знати цео свет…

Ова талентована девојчица од своје осме године осваја музичке награде и признања, како на домаћим, тако и на међународним пијанистичким такмичењима. Своје прве потезе на клавиру, Сара је направила уз помоћ професорке Таре Глончак Карапанџић у Музичкој школи Суботица. Осим што је поносна на своју ученицу, професорка истиче да успех није дошао преко ноћи, већ да је било потребно много заједничког рада и труда, што је са ученицом каква је Сара, било врло једноставно и лако.

„Када свирам клавир, осећам да радим праву ствар. Нарочито сам након првог такмичења осетила да знам шта желим, а то је да што више напредујем, да будем пијаниста и да свирам солистичке концерте у великим дворанама широм света“, каже Сара Јовић.

Вишечасовне свакодневне вежбе, како каже, за њу не представљају обавезу, сати у музицирању пролазе, а она их и не осети.

Да се ради о изузетној девојчици и таленту у Музичкој школи су схватили врло брзо. Као ученица нижег петог разреда Музичке школе, данас је Сара достигла квалитет средњошколца, а свира и клавирски дуо.

На свом музичком путу усавршавала се код еминентних пијаниста као што су: Тами Каназава, Рита Кинка, Александар Сердар, Муза Рубацките, Драфи Калман, Балаж Јанош, Алескандар Синчук, Фалваи Шандор, Мира Марченко.

Уз многобројне награде са такмичења Сара Јовић је добитница признања Покрајинске владе „Таленти“ 2019, а од међународних такмичења нарочито значајна је друга награда на чувеном такмичењу у Чешкој Virtuosi per musica di pianoforte 2018, у месту Усти над Лаби.

Поред музике, такмичила се у атлетском брзом ходању и балету. Припрема се и за републичко такмичење у брзом ходању. Сара и у основној школи има одличан успех, а сада је седми разред Основне школе „Иван Горан Ковачић“. Сара не губи време, у слободним тренуцима црта, чита, дружи се, ужива у природи и обожава животиње.

Оставите Коментар