Радосављевић је син сестре медијског тајкуна и милијардера Драгана Шолака. Приликом хапшења напао је полицајца и нанео му лакше повреде

Јован Радосављевић (28), сестрић медијског тајкуна и српског милијардера Драгана Шолака, који је ухапшен у среду у полицијској акцији на Бановом брду у Београду, на саслушању у Вишем јавном тужилаштву бранио се ћутањем.

Приликом хапшења, од Радивојевића је заплењено више од пет килограма различитих врста наркотика, а покушавајући да побегне повредио је једног полицајца!

Након саслушања, тужилаштво је предложило судији за претходни поступак да се овом дилеру одреди притвор како не би у кратком временском периоду поновио кривично дело, а судија је предлог усвојио.

Радосављевић се терети за неовлашћену производњу и ставлјање у промет дроге и спречавање службеног лица у вршењу службене радње. Полиција је претресом стана и просторија које користи пронашла око 4,04 килограма марихуане и око 1,05 килограма дроге кетамин.

Дружио се с Лаиновићем
Према сазнањима Ало!, Радосављевић је био добар пријатељ са Љубомиром Лаиновићем, сином покојног Бранислава Лаиновића Дугог. Према незваничним сазнањима, Лаиновић је за Вељка Беливука учествовао у бројним ликвидацијама, па и у Атини када су ликвидиране вође „шкаљараца“ Игор Дедовић и Стеван Стаматовић. Сумња се да га је управо Беливук убио као незгодног сведока. Последњи пут је лоциран у Шпанији и од тада се води као нестао.

Kако сазнајемо, ова акција полиције је дуго планирана и пажљиво изведена, јер је постојала информација да се Радосављевић бави продајом наркотика, и то на велико.

  • Постојала је информација да осумњичени снабдева нижерангиране дилере, који затим дрогу растурају на улици. По налогу тужилаштва је покренута акција, па је започето с присмотром и другим полицијским мерама. Kада су инспектори добили информацију да му је стигао „пакет“, полиција му је закуцала на врата. Он је кроз терасу избацио торбу са дрогом, а затим и сам искочио. Међутим, дочекали су га инспектори. Њих је напао покушавајући да се отргне и побегне, али у томе није успео – рекао је извор.

Дрога за стоку
Kетамин који је пронађен код Радосављевића је анестетик који користе ветеринари за разну стоку, али због халуциногених ефеката сматра се и „дрогом за журке“. Посебно је опасан због могућих последица – психичких поремећаја и зависности, а веома је токсичан за бубреге и јетру и може да буде смртоносан. Реч је дроги која се најчешће користи по ноћним клубовима и на журкама, пошто је јефтинија од кокаина.

Према његовим наводима, Радосављевић је и раније довођен у везу с наркотицима, али и с илегалним оружјем.

Јован Радосављевић је син Шолакове рођене сестре. Он има и млађег брата, али и брата близанца који живи и ради у иностранству. Занимљиво је то што је Радосављевић пропутовао пола света и ни у чему није оскудевао јер долази из богате породице, али се, ипак, из њему знаних разлога, како се сумња, бавио продајом наркотика.

Оставите Коментар