У београдској општини Врачар биће подигнут споменик војводи Петру Бојовићу, најавио је данас заменик градоначелника Горан Весић.

Он је рекао да ће бити прихваћена иницијатива коју је поднео председник Демократске странке Србије Милош Јовановић и да ће у парку војводе Петра Бојовића на Врачару бити подигнут споменик том војводи, те да ће у наредном периоду бити расписан конкурс за подизање овог споменика.

  • Тамо постоји биста Петра Бојовића, али он је као ослободилац Београда заслужио много више тако да ће у наредном периоду добити свој споменик на Врачару, тамо где заслужује и на тај начин ћемо, надам се, додатно нове генерације научити ономе што се дешавало у Првом светском рату – рекао је Весић.

Он је данас, поводом Дана ослобођења Београда у Првом светском рату, положио венац на спомен-костурницу бранилаца Београда 1915. године на Новом гробљу.

Осим Весића, венце су положили амбасадор САД у Србији Ентони Годфри, амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко, представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Друштва за неговање традиција ослободилачких ратова, Савеза удружења бораца Народноослободилачког рата Србије…

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар