Чувени парк за децу на Флориди, Дизниленд, одлучио је да из традиционалне поздравне поруке посетиоцима, која је емитована уз ватромет, избаци речи дечак, девојчица и даме и господо, чиме је изазвао најразличитије реакције.

Парк Дизниленд на Флориди избацио је из свог програма све дечије песмице и поруке које би на било који начин могле да упућују на мушки и женски пол, па самим тим и речи дечак и девојчица, како би се на том простору испоштовала борба за једнакост трансексуалаца.

Како је напоменуто, речи дечак, девојчица, али и даме и господо, избачене су из традиционалне поруке која се у Дизниленду емитује током ватромета добродошлице, а убудуће ће тај део обраћања бити замењен изјавом „драги сањари свих узраста“, како нико не би био дискриминисан.

Нова порука емитована је прошле недеље први пут, будући да парк месецима није радио у нормалном режиму услед пандемије коронавируса.

  • Инклузија је есенција наше културе и увек нас води напред док настављамо да спроводимо наше богато наслеђе приповедања, изузетне услуге и омогућавања Дизнијеве магије – написао је председник Дизни парка Џош Дамаро, додајући да се свет мења, па да ће тако и они.

Осим тога, компанија је дозволила и много лежернији стил за своје запослене, откривши да ће они одсад моћи да носе много опуштеније фризуре, накит и костиме, а биће им дозвољено и да са себе склоне све оно што је на било који начин могло да се повеже са расизмом.

И док је шира јавност у САД прихватила потез компаније Дизни као важан корак напред у прихватању различитости, појединци су истакли како је то ништа друго до „бедан покушај да се политизује пар намењен искључиво деци“. Управа Дизниленда је нападнута да преко најмлађих покушава да сакупи јефтине поене код организација које се боре за равноправност на свим нивоима.

  • Даме и господо, дечаци и девојчоице, ЗАУВЕК – гласи један од коментара на Твитеру, док се други надовезује чињеницом да је поздрав уз ватромет био традиција која је опстајала 40 година и да је није требало „дирати“.

Било је и оних који су потез Дизниленда окарактерисали као само још један у низу покушаја да се извуче још више новца од посетилаца, али и оних који у поздраву „Сањари свих узраста“ не виде ништа лоше.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар