Ношење маске обавезно је у свим затвореним просторима, од тржних центара, продавница, пекара, јавног градског превоза, а како је пре пар дана обелоданила чланица Kризног штаба др Дарија Kисић Тепавчевић, и на отвореном тамо где није могуће држати дистанцу од метар и по, попут редова испред банака, пошти, радњи…

Подсетимо, још почетком јула Влада Србије је донела одлуку да се неношење маске у градском превозу и другим затвореним просторима кажњава са 5.000 динара. Прво на територији Београда, а затим и у целој Србији.

Међутим, теоретски, може се догодити да због неношења маске завршите и у – затвору! Наиме, уколико не платите казну од 5.000 динара, може чак и да вам стигне позив за издржавање затворске казне, баш као и у случају да се неко одлучи да новчану казну замени затворском.

Овакви случајеви забележени су претходних година, па су неки добијали позив за одлазак у затвор због неплаћених казни за Бусплус, паркинг или прелазак улице ван пешачког прелаза или на црвено светло.

По закону о прекршајима суд може казну заменити казном затвора и то што за сваких започетих 1.000 динара замењује један дан затвора.

Оставите Коментар