Поводом Дана грађевинара у Србији министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишао је градилиште на Новом Београду, где је запосленима поделио смернице за безбедан и здрав рад на отвореном при високим температурама.

Министар је том приликом разговарао с грађевинарима, као и са одговорним руководиоцем градилишта и истакао да ће Инспекторат рада вршити интензивније инспекцијске надзоре у наредном периоду како би се свим запосленима пружила подршка при остваривању права радника.

„Дан грађевинара у Србији искористили смо да проверимо у којим условима радници обављају послове при високим температурама, да ли руководиоци воде рачуна о свим правима радника и да се уверимо да ли се на градилишту поштују смернице за безбедан и здрав рад на отвореном при високим температурама. Брига о сваком раднику, као и подизање свести код запослених о правима која им по закону припадају одувек су приоритет ресорног Министарства, као и Владе Републике Србије, која се континуирано залаже за унапређење положаја радника“, рекао је министар.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Поводом Дана грађевинара у Србији министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишао је градилиште на Новом Београду, где је запосленима поделио смернице за безбедан и здрав рад на отвореном при високим температурама. „Брига о сваком раднику, као и подизање свести код запослених о правима која им по закону припадају одувек су приоритет ресорног Министарства, као и Владе Републике Србије, која се континуирано залаже за унапређење положаја радника“, рекао је @ministar_zorandjordjevic.

Објава коју дели minrzs.gov.rs (@minrzs.gov.rs) дана

Том приликом грађевинарима су подељене брошуре, које је припремио Социјално-економски савет, у којима су осим нужних мера за безбедан и здрав рад на отвореном при високим температурама наведена и права радника.

Обиласку градилишта присуствовали су директор Инспектората за рад Стеван Ђуровић, в.д. директор Управе за безбедност и здравље на раду Марина Фуртула и секретар Социјално-економског савета Душан Петровић, наводи се у саопштењу Министарства.

Оставите Коментар