Изасланик председника Републике Србије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и амбасадор Републике Србије у Најробију Драган Жупањевац, присуствовали су данас у Моронију церемонији полагања заклетве поново изабраног председника Уније Kомора Азали Асуманија.

„У име председника Републике Србије Александра Вучића и у лично име упућујем најсрдачније честитке. Верујем да ћете својим искуством и посвећеношћу напорно радити за добробит и даљи напредак Ваше земље“, поручио је Ђорђевић.

Kако је саопштено из Министарства, он је нагласио да Србија веома цени подршку Уније Kомора и да ће као одговоран и поуздан партнер и убудуће развијати билатералне односе са том земљом.

 

„Србију и Kоморе одликују традиционално пријатељски односи који имају дугу историју, а верујем да ће у будућности бити још снажнији и бољи“, рекао је Ђорђевић.

Свечаној церемонији полагања заклетве у Моронију присуствовали су шефови дипломатских и конзуларних мисија као и међународних организација.

Унија Kомора у новембру прошле године повукла је признање једностране проглашене независности Kосова, након чега је дошло до интензивирања дипломатских односа Републике Србије са том земљом, подсећа се у саопштењу.

Оставите Коментар