Реагујући на изјаву председника Двери Бошка Обрадовића да Србија нема капацитете да решава проблеме миграната и да је потребно да се промени став према њима, министар је рада Зоран Ђорђевић истакао да се с такви ставом не слаже.

Он је данас на седници Народне скупштине поводом 18. децембра Међународног дана миграната такве изјаве оцено као „фашистичке“ и нагласио да нема слагања са таквим залагањем тог дела опозиције, иза кога, како је рекао, поред Обрадовића стоје Драган Ђилас и Вук Јеремић.

  • Србија је настала на антифашистичким темељима и увек била слободарска земља, која је крваво изборила своју слободу и овакве лудачке и шизофрене идеје никада неће у данашњој Србији проћи – подсетио је министар.

Осим тога, додао је, Србија је отворена земља за све која ће увек пружити помоћ онима којима је то потребно.

  • Наша политика је оно што је рекао и наш председник Александар Вучић а то је политика слободе, равноправности и да смо земља слободних људи. Врло добро знамо из прошлости како је то када је неко протеран, када се налази без дома, шта то значи ономе ко се нађе у таквим приликама и колико значи када ти неко пружи руку пријатељства – навео је Ђорђевић.

Србија зато, поручио је, пружа руку свима без обзира на расну или верску припадност и тако ће бити убудуће.

  • То јесте и то ће бити политика ове Владе Србије – закључио је.

Оставите Коментар