Мандић је казао да и у сличним приликама, када је био у ситуацији да изазове немире у Црној Гори, Ђукановић никада није отворено стао и предводио оне људе са којима је, како каже, управљао.

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић изјавио је данас да иза читаве хајке око устоличења митрополита Јоаникија стоји председник Црне Горе Мило Ђукановић, а да је седницу Савета за одбрану и безбедност заказао како би заштито себе.

Мандић је казао да и у сличним приликама, када је био у ситуацији да изазове немире у Црној Гори, Ђукановић никада није отворено стао и предводио оне људе са којима је, како каже, управљао.

„Седницу је заказао да би заштито себе, како би се на тој седници дистанцирао од оних људи са којима управља другом руком, конкретно, преко некадашњег директора полиције Црне Горе Веселина Вељовића, а његовог сада актуелног саветника за националну безбедност“, рекао је Мандић за ТВ Пинк.

Истиче да Ђукановић у тој „вештој игри“ покушава опет да надигра политичке противнике и да зада ударац Српској православној цркви (СПЦ).

Мандић је поновио да је циљ Ђукановићевог заказивања тог тела да заштити себе, а опет, с друге стране, да и даље охрабри екстремизоване појединце да некако покушају да тај свечани чин за Црну Гору и СПЦ оспори.

„То је покушај и да скрене пажњу јавности са устоличења на те екстремизоване људе који би требало да пошаљу поруку и домаћој и међународној јавности како у Црној Гори није све у реду и како постоје велики проблеми“, рекао је Мандић.

Нагласио је да ће током церемоније устоличења, највећа одговорност бити на Влади Црне Горе, полицији и Агенцији за националну безбедност.

Цетиње је, додаје, мало место и уколико те инситуције буду уложиле напоре, онда, истиче, нико не треба да се брине за властиту сигурност.

„Све зависи од тога на који начин ће полиција одрадити свој посао, ако полиција буде одрадила квалитетно посао, све ће бити у реду“, подвукао је Мандић.

Међутим, каже да је оно што забрињава представнике парламентарне већине јесте то што се на многим кључним функцијама извршне власти и даље налазе људи који су лојални Милу Ђукановићу и ДПС-у.

Оставите Коментар