Првог човека Црне Горе од смрти делиле су само секунде, короном се највероватније заразио на сахрани мајке.

Мило Ђукановић, први човек Црне Горе, прошле године био је у изузетно тешком здравственом стању, упућени кажу да су га од смрти делиле секунде, а да је преживео само захваљујући најбољим француским лекарима који су га спасили надљудским напорима.

Ђукановић је, како се сазнаје, из подгоричке приватне клинике, када тамошњи доктори нису више знали како да му помогну, транспортован авионом у Париз у једну од најбољих клиника у том граду. Тамо се лечио неколико дана, након чега се вратио у подгоричку болницу у којој се налази и тренутно, а његово здравствено стање је стабилизовано.

Све се одвијало под правим велом тајни и црногорска јавност није знала ни да им је председник озбиљно болестан, нити да је био лечен у иностранству.

Цела ова прича започета је, наиме, средином децембра када је мајка председника Црне Горе Стана Ђукановић преминула у 86. години од последица корона вируса. Неколико дана касније одржана је сахрана на коју је дошао већи број људи, а онда су симптоме короне почели да осећају Ђукановић, његова сестра, супруга и неколико пријатеља… Први човек комшијске државе добио је високу температуру, отежано је дисао, трпео је јаке болове у грудима, установљена му је озбиљна упала оба плућна крила, међутим тест на корону показао је да је негативан. Ипак, смештен је у Подгорици, где је добио најбољи могући третман.

  • Третиран је као ковид пацијент јер се веровало да му се корона одмах спустила у плућа и да је зато тест, за који се узорак узима из грла и из носа, показивао да је негативан. Лажао је ту недељу дана и деловало је да ток лечења иде добро. Око Нове године је чак изашао из болнице, тада је и снимио новогодишњу честитку за грађане. Сви који су гледали тај снимак приметили су да је био ненормално блед, глас му је био промукао и видело се да тешко дише, нигде није било оне његове бриткости.
  • Узимао је терапију код куће, али бивало му је све горе и горе, хоспитализован је опет, али подгорички лекари били су изузетно забринути јер никаквих назнака побољшања није било без обзира на „агресивну“ терапију коју су му давали, крвна слика била му је јако лоша, притисак повишен, добио је болове и у стомаку, није могао да стоји на ногама. На све то, стигла је до њега информација да му је рођена сестра прикључена на респиратор. Убрзо после тога донесена је одлука да се пребаци у иностранство, а у оптицају је, осим Француске, била и Италија – рекао је извор.

Извор је открио и да су људи из Ђукановићевог окружења и најближи сарадници ДПС-а били ван себе од бриге тих дана.

  • А ђе да такав човек, после свега, оде због короне, па било би стварно преглупо, то су углавном причали, али тада су одахнили, верују да ће се успешно упоравити – завршава извор.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар