Будимо отворени и јасни – Милош Јовановић и Нова ДСС не замерају патријарху српском Порфирију то што не диже глас против неке политике, већ што не жели да буде део политичке каљуге зване тзв. опозиција. Ситне душе не могу да схвате да је наша света Црква ванпросторна и ванвременска појава, а камоли ванполитичка, изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев поводом отвореног писма патријарху српском господину Порфирију које је упутио председник Нове ДСС Милош Јовановић.
Ђурђев напомиње да Јовановић никада није изразио жељу да подржи предлог Српске лиге да се оснује посебно министарство вера, нити је икада стао у одбрану српских владика и свештеника од медијске хајке коју против њих воде опозиционе партије и личности.

  • Нисам приметио да је дотични бранио ни патријарха, ни владику бачког Иринеја, а није ни свештенике које неки у Новом Саду мисле да могу да батинају као што су то радили њихови идеолошки преци звани комунисти. Стога је Јовановић последња особа која има право да надобудно било шта захтева од патријарха – подвукао је Ђурђев.

Председник Српске лиге сматра да СПЦ разуме позицију наше државе и народа и да ће, као и у прошлости, бити темељни стуб њиховог опстанка.

  • Јовановић је одабрао свој пут, он је заједно са онима који нашу свету цркву свакодневно блате у медијима, он је у друштву оних који би укинули богословски факултет и који би ударили порезе на нашу цркву, који мрзе нашу браћу из Републике Српске. Јасно је свима да патријарх те и такве никада неће подржати – закључио је Ђурђев.

Оставите Коментар