Право ниоткуда, захуктао се сукоб на релацији дневни лист Данас – ГрО СПС-а у Врању, који је у старту превазишао локалне оквире.

Наиме, у Данасу је, из пера Ивана Трајковића, изашао текст практично о томе како чланови СПС-а у Врању беже из ове странке, па чак и у опозицију!

Ово је, чини се, изазвало велики проблем међу овдашњим социјалистима, па су они демантовали све Трајковићеве наводе, и то на званичном сајту централе у Београду.

Шта се заправо догодило?

Повод је бениган – Трајковић је у својој колумни писао да је одбор СПС-а у Врању напустило око четрдесетак чланова, и колективно прешло у опозициону Нову Србију.

О томе су писале Инфо Врањске, то није спорно, и о томе су се изјаснили сами социјалисти, саопштивши да пребезима желе срећан пут, уз колаче.

Сад, изненада, то више није тачно.

Даље, пише Трајковић, четири одборника са листе СПС формирало је одбор Српске Деснице, па је тако Врање један од ретких градова где Десница има део власти.

Ово такође не би требало да буде спорно, јер су оснивачи врањске Деснице из одборничке групе СПС-а, у којој су били као ГГ „Јединствени за Врање“, прешли у Десницу, направили и врањски одбор и одборнички клуб.

Све у свему, Трајковић је само побројао дешавања, али је то изазвало буру у СПС-у.

Видно нервозни, социјалисти издају саопштење да је текст Данаса „у целости нетачан и наноси велику штету СПС-у у Врању“.

  • Дотичну особу не познајемо и није нам се обратила за информацију у вези теме о којој пише, а из објављеног „Личног става“ закључујемо да не познаје политичке прилике у Врању и да свој став гради на јефтиним малограђанским трачарењима – пишу социјалисти.

Касније у саопштењу, у СПС-у као тачну тврдњу износе заиста дискутабилне чињенице, по којима „нико из ГрО СПС Врање није прешао у други одбор неке од политичких странака, као што ниједан одборник социјалиста у Скупштини града Врања није прешао у други одборнички клуб“.

Називајући Трајковићево писање паланачким подметање, СПС се нада да ће овде завршити расправу.

Али, како заиста стоје ствари?

Да ли је четири њихових одборниика прешло у Десницу, да ли је 40 људи прешло у НС, да ли је Јединствена Србија преузела чак и црвени Павловац, са намером да даље хара социјалистичким селима и бирачким телом?

Одговоре на ова питања даће у СПС-у, али, заиста, умире ли у Врању једна велика партија која је својим деловањем обележила читаво време вишестраначја у модерној српској историји?


ССБ

Оставите Коментар