Стефановићеви људи очигледно мисле да преко ноћи могу да избришу везе са доскорашњим шефом

Брод Небојше Стефановића незаустављиво тоне и то је већ свима јасно, а поготово његовим најближим сарадницима. Од хапшења клана Вељка Беливука, један по један од њих окреће леђа свом доскорашњем шефу.

Подсетимо, већина београдских и одбора Српске напредне странке широм Србије одржали су састанке на којима је донета једногласна одлука да се од руководећих органа странке захтева хитна смена Небојше Стефановића са свих страначких и државних функција.

Стефановићеви људи очигледно мисле да преко ноћи могу да избришу везе са доскорашњим шефом и оперу своје биографије од бројних афера, па су управо њему најближи први потрчали да гласају за Небојшину смену.

Kао што је 24седам већ писао, један од њих је Милосав Миличковић, који је у време мандата Небојше Стефановића био државни секретар у МУП-у и познат као његов потрчко. Исто је урадио и градоначелник Чачка Милун Тодоровић, такође Стефановићев кадар.

Дамир Хандановић, који се раније приватно и на друштвеним мрежама хвалио блиским односима са Стефановићем, фотографије потписивао са “пријатељи за цео живот!” је исто тако напрасно одлучио да „избрише своју ружну прошлост“ тако што је обрисао све заједничке фотографије са бившим министром полиције.

Да је напуштање Стефановића попримило широке размере међу њему најближим људима показује и пример бивше чланице Извршног одбора Телекома Јане Љубичић. Она је због лоших резултата разрешена пре неколико месеци, а на то место је дошла из МУП-а и често са поносом истицала да је њен шеф управо Стефановић и да само њега слуша. Ипак Јана Љубичић је такође поносно гласала за Небојшину смену.

Ту је и пример председнице општине Вождовац Иване Томић Илић. Она је доскоро, кад год је имала прилику бранила Небојшу Стефановића, наводећи да ће он имати њену „безрезервну подршку увек и заувек“.

– Видим баш се као хијене обрушили сви на Небојшу Стефановића. Баш као хијене. Сви осим Александра Вучића. Оца, породицу, све што стигну развлаче до изнемоглости и друштвени муљ, подгузне муве и неки јачи. Нападају са свих страна немилице. Једва чекам, јунаци, да вам видим лица када све дође на своје, Ускоро, таман док се још мало осилите – написала је Томић Илић на свом Фејсбук профилу.

Она је такође истицала да су критике Небојше Стефановића проузроковане искључиво његовим радом и резултатима.

-Поводом кампање која се води против министра одбране Небојше Стефановића, желела бих да нагласим да ово није први пут да се министар Стефановић ставља у контекст лажних афера, али то је већ виђен сценарио напада на њега и верујем да ће се врло брзо показати да су једина његова кривња његов рад, одговорност и постигнути резултати, рекла је Томић Илић.

Данас, када јавност сазнаје за његове везе са кланом Вељка Беливука, ова изјава поприма сасвим другу конотацију, сасвим супротну од оне коју је председница општине Вождовац имала тада на уму.

Томић Илић је такође на свом Инстаграм профилу својевремено бранила Стефановића од Ђиласових напада, што је посебно занимјиво ако се зна да је недавно портал иза којег стоји управо самозвани лидер опозиције серијом текстова неуспешно покушао да одбрани некадашњег министра полиције.

– Најоштрије осуђујем лажи које Драган Ђилас, тајкун и корупционаш који себе назива лидером некакве опозиције, последњих дана преко својих медија пласира против министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, написала је она.

Kолико је Томић Илић била блиска Стефановићу и његовом окружењу показује и заједничка фотографија са некадашњим шефом Одељења за сузбијање кријумчарења Управе Царина Немањом Мањком, такође блиским сарадником некадашњег министра полиције. Подсетимо, Немања Мањак је привођен на саслушање у просторије СБПОK-а у склопу истраге о малверзацијама у врху Царине којима је држава оштећена за стотине милиона динара.

Ипак, жестока подршка коју је досад константно исказивала Небојши Стефановићу, није спречила Ивану Томић Илић да окрене леђа некадашњем министру полиције и гласа за његову смену.

Иваниним стопама кренуо је и некадашњи председник Скупштине општине Вождовац Александар Мирковић звани Kаспер. Некада толико близак Стефановићу да су га многи називали његовим потрчком, сада се придружио захтеву за смену бившег шефа.

С друге стране, градски секретар за социјалну заштиту Наташа Станисављевић одлучила се за Хандановићеву тактику „брисања ружне прошлости“ па је фотографије са Небојшом Стефановићем, које је раније поносно истицала, избрисала са свог Инстаграм профила.

Шта је то натерало све Небојшине људе, који су се до јуче заклињали у пријатељство с њим, да му ођедном окрену леђа? Да ли су преко ноћи схватили да се противзаконите радње не исплате или је у питању страх од судског процесуирања ипак био пресудан?

Ако им је толико стало да они који су криви за бројне афере одговарају и ако имају барем мало части Небојшини кадрови не би требало да му суде, већ сви заједно да оду са њим. Сви они су били део његових структура, директно или посредно омогућавајући му да ради оно што је радио. Сада би да избегну последице, али и сачувају позиције и привилегије које им је омогућио управо Стефановић. На њихову жалост, то им вероватно неће поћи за руком.

Оставите Коментар