У Београду је до краја августа издато грађевинских дозвола за изградњу 712.000 квадрата, а очекује се да до краја године буде изграђено 300.000 квадрата, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Весић је за телевизију Прва изјавио да је у овој години издато шест пута више грађевинских дозвола него 2012. године, што је показатељ, како је навео, колико се данас више гради.

Весић је навео да на градилишту насеља Београд на води свакодневно ради 2.800 радника, а да, што се радова на собраћајницама тиче, „ради се на сваком ћошку“.

Он је најавио да ће радови у Улици цара Душана бити завршавани постепено, како ће и улица бити пуштана у саобраћај, односно отварана за пешаке, од краја октобра, до почетка јануара наредне године, када треба да се успостави и трамвајски саобраћај.

„Променили смо комплетну инсталацију, урађена је комплетна рекоснтрукција свега што постоји испод саме улице“, рекао је Весић и додао да је тако нешто урађено први пут након 70 година.

Весић је рекао и да ће се у понедељак знати извођач радова за изградњу гробља кућних љубимаца, које треба да буде завршено до јуна наредне године

Он је рекао и да ће Београд бити међу првих десет градова у Европи који ће имати гробље кућних љубимаца, као и да постоји велика потреба с обзиром на то да се процењује да у Београду има између 100.000 и 150.000 кућних љубимаца.

Оставите Коментар