Председник Чеченије Рамзан Кадиров коментарисао је скандал који је избио у Украјини, када је украјински потпредседник владе виђен поред Кадирова на изложби оружја у Уједињеним Арапским Емиратима.

„Драги пријатељи! У изложбеном павиљону IDEX-2021 у Абу Дабију пришао ми је непознати човек и понудио да подели поверљиве податке.

Пре него што сам стигао да схватим ситуацију, мој колега је почео да дели информације које су део државне тајне. Истовремено се веома забрљао и осврнуо се око себе. Како се испоставило, мистериозни странац је заменик премијера Украјине Олег Уруски.

Станиславски би рекао: „Не верујем!“, Попут сваке адекватне особе која није изгубила способност трезвеног размишљања. Али овде се не ради о званичницима који седе у високим владиним канцеларијама у Украјини. Замислите моје изненађење када сам из медија сазнао да је у Украјини избио грандиозни скандал због фотографије на којој је Уруски ухваћен поред мене. Украјинска влада је већ тражила „хитно објашњење“!

Сва ова бука исисана је с палца и не вреди ништа. Желео бих да апелујем на оне који су распиривали овај скандал: не упуштајте се у глупости!

До јуче нисам имао појма ко је Уруски. Да сам знао, не бих му дозволио. Сматрам неприхватљивим за мене да прилазим и, штавише, рукујем се са таквим људима. Особама које су умешане у бројне невоље и патње сопственог народа на Донбасу и у другим регионима не пружам руку!

Што се тиче Уруског, њему би требало да буде част да буде поред мене. Па нека он одштампа слику и окачи је на најпочасније место код куће и на послу.

Можете бити поносни на то! “ – написао је шеф Чеченске Републике на свом Телеграм каналу.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар