Ако сте волели Пају и Јарета, вероватно ћете волети и Жићу и Бају, јунаке серије Филипа Чоловића „Камионџије д.о.о.“, која вечерас после Дневника стиже на мале екране. У 20 епизода упознаћемо камионџије за нове генерације –предузетнике који су, упркос свим манама и изазовима садашњице, добри људи.

Прича о Жићи и Баји је омаж чувеним камионџијама Паји и Јарету. Текст и за нове камионџије написао је Гордан Михић.

„Камионџије 3, тако се водило дуго, а финални назив је Камионџије д.о.о, што доста говори о серији. То је ново време“, истакао је редитељ серије Филип Чоловић додајући да греше они који очекују Пају и Јарета и социјалистички систем јер ће пред гледаоцима бити Жића и Баја и некакав почетак капитализма.

Чоловић истиче да му је изузетно драго што је Гордан Михић, који је писао претходни серијал, радио и на овом.

„Дошло је до промене времена, то је симпатичан поглед на ствари. Паја и Јаре су били хероји социјалистичког друштва који су, на неки начин, исправљали неправде. Наши Жића и Баја су аутсајдери, маргиналци у овом капиталистичком друштву, што не значи да нису против неправде. Они су глас малог човека, упадају у невоље, доста су неснађени, али смо инсистирали да буду позитивни ликови“, објашњава Чоловић и додаје да су људске вредности стављене у први план.

Серија због које смех који не силази са усана

Камионџије д.о.о. најављују као комедију. Редитељ истиче да није реч о ситкому већ о забавном садржају, али оном који је више налик на чешку комедију која све време држи осмех на уснама.

„Ми смо врло озбиљно радили на овоме да направимо 20 филмчића и да серија има леп пријем“, нагласио је Чоловић.

Глумица Јелена Ступљанин, која је део екипе серије, открива да је, усред свега што нас је задесило током 2020. године, она, као и њене колеге, уживала у „изолованом, филмском свету“ који су Камионџије д.о.о. створиле на снимању.

„Радило се филмски. Врло смо посвећено пришли и сценарију и ликовима, снимању. Захвална сам Филипу што ме позвао да будем део садашњих Камионџија“, истакла је Јелена.

Јунаци Камионџија д.о.о. добри људи окружени топлином

Сека, лик који тумачи, је Жићина (Тихомир Станић) свастика, Дарина (Паулина Манов) сестра. Према Јелениним речима, то је храбра и одважна жена са једном маном – врло лако се заљубљује у погрешне мушкарце.

„Задовољство је било радити због тога што постоји топлина међу јунацима. Топлина у сестринском односу, али и у свим односима који њих све чини добрим људима кроз њихове мане и дилеме. Они су суштински добри људи и зато верујем да серија јесте породична, а нарочито сада за време празника људи ће моћи породично да седну и да гледају једну културну поставку“, оценила је Јелена Ступљанин.

Чоловић истиче да је серија направљена за све генерације у чему помаже и наратор: „Направили смо бајковит свет где је наратор једно Жићино дете, а чим је наратор дете, то значи да могу и деца да гледају, а сигуран сам да ће се допасти и старијима“.

Глумачка екипа бројала је више од 100 чланова, а предводе их Тихомир Станић као Жића и Ненад Јездић као Баја.

„Они нису Павле Вуисић и Чкаља, нити су желели да буду. Ушли су овде са својим глумачким интегритетом и направили нове ликове – камионџије за нове генерације“, истакао је редитељ.

Серија од 20 епизода, биће емитована сваког радног дана на Првом програму, одмах после Дневника.

Оставите Коментар