Предсједник скупштине Косова Кадри Весељи и предсједник Странке демократске акције (СДА) Санџака Сулејман Угљанин боравили су претходних дана у Гусињу у Црној Гори, гдје су присуствовати манифестацији „Добродошли у албанске Алпе“, која се одржава у селу Вусање.

Весељи је фотографије из гусињског краја подијелио на друштвеним мрежама.

„Осим ријетког шарма ових планина, ово путовање је било још љепше захваљујући великодушним планинарима који нам нису дозволили да наставимо свој пут, а да се не послужимо са њиховим јогуртом, млијеком и сиром. Позивам сународнике из дијаспоре да се дођу овдје на одмор, у албанске Алпе“, написао је Весељи на Фејсбуку.

Sot mora pjesë në manifestimin tradicional që zhvillohet çdo vit nën hijen e rëndë të bjeshkëve të fshatit Vuthaj….

Gepostet von Kadri Veseli am Donnerstag, 1. August 2019

Он је такође истакао да је Косово посебно захвално на доприносу синова и кћери Плава и Гусиња умјетности, образовању, науци, култури здравству, економији, политици и свим осталим друштвеним областима.

„Рекао сам многим људима на овом скупу да Косово овој земљи дугује много, а један од највећих дугова је изградња пута Дечани—Плав. Обећао сам им да ћемо морати врло брзо да отплатимо тај дуг, убрзавајући посао да би се планине које су нас раздвојиле што прије пресјекле тунелом који би нас повезао као никада до сада. Такође сам их увјерио да што се више Косово консолидује, то више могу помоћи мојој браћи и сестрама из Плава и Гусиња“, написао је Весељи.

“Mirësevini në Alpet Shqiptare 2019.” #sandzak #gusinje #kosovo #albanci #bosnjaci

Gepostet von Dr Sulejman Ugljanin am Donnerstag, 1. August 2019

Контроверзни предсједник СДА Санџака Сулејман Угљанин, који је недавно поручио да се пола територије која се зове Санџак налази под окупацијом Србије, а пола под окупацијом Црне Горе, такође је на Фејсбуку подијелио фотографије са манифестације.

Он је казао да је делегација СДА Санџака присуствовала традиционалној манифестацији албанске културе која је „одржана у Гусињу у Јужном Санџаку“, те да су тој манифестацији присуствовали представници Албанаца из Санџака, Црне Горе, Косова, Македоније, Албаније, европских земаља и САД.

Delegacija SDA Sandžaka prisustvovala je danas tradicionalnoj manifestaciji albanske kulture koja je održana u Gusinju u…

Gepostet von Dr Sulejman Ugljanin am Donnerstag, 1. August 2019

Подсјетимо, почасни гост манифестације „Добродошли у албанске Алпе“, која се одржава у Црној Гори, прошле године је био албански предсједник Илир Мета. Он је тада у оквиру посјете обишао Плав и Рожаје.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here