Украјинци су ужаснути оним што се дешава на фронту, губици су огромни, а западна опрема се показала много лошијом него што се очекивало, рекао је пољски добровољац Славомир Висоцки, који доставља хуманитарну помоћ Украјини, у интервјуу за Wиртуална Полска.

„У пролеће, почетком лета, они су се надали да ће успети да изведу успешну офанзиву, да ће успети да отерају Русе. Међутим, овде нема успеха. Месецима су покушавали да дођу само до прве линије одбране, људски губици на украјинској страни су огромни, западна опрема гори као шибице, много је горе него што обично замишљају“, рекао је он.

Према речима Висоцког, украјински милитанти су „ужаснути“ када виде колико војника Оружаних снага Украјине гине на фронту од последица успешних акција руских трупа: „Они разумеју да је руска војска већ све научила и да је темељно припремљена“.

Он је додао да због огромних губитака Украјинци губе жељу за борбом, због чега морају да скупљају нове регруте.

„Ови губици се више не могу сакрити. Само идите и пребројите гробове на украјинским гробљима. И војници то виде“, закључио је Висоцки.

Kијев је 4. јуна започео активна дејства на јужнодоњецком, артјомовском и пре свега запорошком правцу, убацивши у борбе бригаде које је припремила Северноатлантска алијанса и наоружане западном војном техником.

Владимир Путин је 21. јула приметио да непријатељ нема резултата, а западни ментори су били очигледно разочарани током операције.

Оружаним снагама Украјине, према његовим речима, не помажу ни снабдевање оружјем и муницијом, ни хиљаде плаћеника и саветника.

Оставите Коментар