Ми у Републици Српској смо загледани у Србију, и ми је волимо. Ми имамо своју Републику, али наша држава је и Србија, рекао је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, на централној манифестацији у Београду посвећеној обележавању Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

– Јединство смо увек показивали у најтежим историјским тренуцима, и то је дало карактер нашем народу, који се разликује од других поданика, и од оне далеке 1389. до 1914. године. Пролазили смо голготе, али нисмо дали слободу, која нам је у генима, јер Србин не може да живи без слободе – нагласио је Додик.

Он је још једном подсетио ко је и одакле долази.

– Ми нисмо „Босанци“, ми смо Срби. Срби православци, говоримо српски, пишемо ћирилицу, славимо славу, и ништа ме не веже са речју „Босанац“. Зато нам кажите једноставно: Срби – поручио је Додик.

Додик је поручио свима да и даље не зна чиме то Срби изазивају друге.

– Не желимо друге да мењамо, али своје поштујемо. Неће бити више Oлуја. А стартегија Србије каже да мора да штити Србе, ма где они били. И они који долазе иза нас да не помисле да позивамо на пушке, топове, није тачно. Ми имамо територију, народ, законодавну власт и ми тежимо да једног дана будемо равноправни са остатком слободног света као своји на своме – навео је Додик.

Оставите Коментар