У септембру би, у договору са председником Републике и Владом Српске, требало да буде понуђен план за стимулисање младих да остану и раде у Српској, рекао је Милорад Додик, председавајући Председништва БиХ.

– Једна од мера биће да се сваком новом брачном пару додели кредит од 15.000 евра и да им се отпише трећина када се им роди прво заједничко дете, ако добију двоје деце отписаће им се две трећине, а ако се у тој породици роди троје деце отписаће се цео кредит – рекао је Додик.

Он је на посебној седници Народне скупштине Републике Српске, на којој ће се посланици изјаснити о потврђивању изјаве председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика да је ЗА виталне интересе Српске веома штетан закључак о званичном ставу БиХ у вези са наставком изградње моста Комарна-Пељешац, навео да ће се стимулисати и изградња вртића.

Он је навео да је кључно урадити реформу образовања, које је сада непридуктивно, стерилно и не даје квалитет.

– Без те реформе, ово друштво се неће кретати напред – додао је Додик.

Додик је, реплицирајући током расправе, рекао да је званичан став ПДП-а да ће подржати његову изјаву, те да му посланик ПДП-а Јелена Тривић не може говорити о принципијелности, јер је и сама раније тврдила да неће прихватити мадат, а сада сједи у Народној скупштини.

– Иза онога што ја радим је значајан број капиталних објеката. Одбранио сам суверенитет Републике Српске на многим политичким и економским питањима – нагласио је Додик.

Он је навео да највећим успехом сматра то што је зауставио да Република Српска буде деградирана са становишта овлашћења. Према његовим речима, Буџет Републике Српске данас је стабилан, а урађено је много на повећању плата и пензија.


М. Ч.

Оставите Коментар