Милорад Додик изјавио је данас да грађани у Србији без обзира на којој политичкој позицији да се налазе, треба да подрже и ојачају преговарачку позицију Александра Вучића и делегације Србије  на разговору о Косову и Метохији.

Додик је имао састанак са председником Србије Александром Вучићем и нагласио је да су разговарали о многим темама као што су избори у БиХ, инфраструктурни пројекти и ситуацији са Косметом.

Председник Републике Српске је открио да је са Вучићем највише причао о Космету где га је Вучић упознао са свим позицијама, одређеним предлозима и својим ставовима.

Додик додаје да разуме позицију председника Вучића који не прихвата да се направи било какво решење на штету Србије и српског народа.

Додик је истакао да му је Вучић рекао да ће се преговори Београда и Приштине наставити у Бриселу крајем овог месеца.

Односи Републике Српске и Србије су никада бољи, и Српска је заинтересована за добра решења у Србији, нарочито када се ради о Космету рекао је председник Републике Српске.

Знамо колико је тешко преговарати о тако важном питању као што је Космет, али исто тако сматрамо да је Република Српска национални приоритет за Србију с обзиром да тамо живи милион и двеста хиљада Срба, ту лекцију морају да науче не само ови у Сарајеву него и ови на Западу, подвукао је Додик.

 

Извор: Кремлин

--