Председник Републике Српске и новоизабрани српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да хрватски члан Председништва Жељко Комшић не може да прети Србији и читавом српском народу, који је, како каже, јединствен и не може бити подељен никаквом административном линијом, па ни Дрином.

„Он покушава не само да дели лекције већ и да прети Србији и читавом српском народу“, рекао је Додик за Танјуг коментаришући изјаву Комшића који је Београду поручио да је граница са Србијом на Дрини и да то треба поштовати како не би било проблема.

„Тужно је то што је Дрина једним својим делом на граничној линији. То је тужно за све нас Србе, јер смо ми јединствен народ који не може бити подељен никаквом административном линијом“, истакао је Додик.

Србији не може нико да прети, поготово не један „немоћни Жељко Комшић“, рекао је Додик и оценио да Комшић наступа са позиције недостатка кризе идентитета и легалитета.

„Он се понаша као човек који дели лекције свима около, па и нама у Републици Српској. Човек који је занемарио чињеницу да се бира хрватски члан председништва као што се бира српски и бошњачки и да је његов легитимитет са становишта тога потпуно упитан имајући у виду уставну позицију која говори о томе. Он жели друге да увуче у ту своју игру сумњивог идентитета“, указао је Додик.

Он је навео да су у РС спремни да поштују Дејтонски споразум и Устав БИХ, али да је загледан у Србију са становишта својих права као народа у РС који гледа у своју матичну земљу у жељи да са њом оствари максимално добре односе.

Додик сматра и да Комшић својом игром покушава да умањи његов капацитет.

„То што сам добио дупло више гласова од њега за члана Председништва ме обавезује да заступам примарно српске интересе“, напоменуо је Додик.

Он додаје и да ће у Председништво ићи никако другачије него као Србин који представља РС и Србе и да је то његов идентитет.