Председник Белорусије Александар Лукашенко позвао је данас америчког председника Џоа Бајдена да дође у Минск уколико стварно жели да разгововара о проблемима Белорусије, а како је то Бела кућа раније наговестила.

Лукашенко је позив упутио током разговора са посланицима и представницима владиних агенција одговарајући на питање да ли би Белорусија могла бити тема предстојећег састанка Бајдена и руског председника Владимира Путина у Ззеневи 16. јуна.

„Желео бих да упутим јавни позив: ако желе да разговарају о Белорусији могу да нас посете. Дочекаћу их како приличи. Разговараћемо о свим питањима. Чак ћу и саслушати све те ружне ствари које ће му (портпаролка Беле куће Џен) Псаки написати да ми прочита. Биће то отворен разговор“, рекао је Лукашенко.

Додао је, међутим, да је смешно седети у Швајцарској и држати лекције о проблемима Белорусије, преноси ТАСС.

„Добро, нека причају о Белорусији. Путин и ја ћемо у петак разговарати о Америци. Мада, не знам шта Бајден може да каже о Белорусији, Путин већ познаје тему“, рекао је Лукашенко и предложио да Бајдену претходно дају мапу како би видео где се налази Белорусија.

„Они апсолутно не познају ситуацију“, рекао је Лукашенко.

Оставите Коментар