Влада Црне Горе одлучила је у понедељак да селективно отвори границе, а по тој одлуци у Црну Гору је и даље забрањен улазак грађанима Србије и БиХ.
Уколико се створе услови до понедељка отвориће се границе Црне Горе и са Србијом и БиХ. Свакако ће се отворити. Ако се то не сада, онда ће у петак, или следећег понедељка. Зато сам позвао људе из Србије и БиХ да не наседају на провокације – каже председник општине Херцег Нови Стеван Kатић.

Влада Црне Горе одлучила је у понедељак да селективно отвори границе, а по тој одлуци у Црну Гору је и даље забрањен улазак грађанима Србије и БиХ.

Kатић је осудио ту одлуку и истакао да је то направило штету не само Херцег Новом него и целом приморју.

  • Имајући на уму то да је Црна Гора пред отварањем граница ово је тенденциозно направљено да би се на неки начин продубљивала криза која је у Црној Гори. У многоме економија зависи од ових држава посебно када је туризам у питању. Ово је нека врста портебе да се затегну односи који су без потребе затегнути. Да ли због избора у Црној Гори који ће бити у септембру или октобру… Вероватно је власти потребно још заоштравања – истакао је Kатић.
https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/full_article_image/public/379887/pjimage_45.jpg

Он је рекао да је Херцег Нови град који је увек широм отворених руку дочекао туристе из Србије, БиХ, Републике Српске…

  • За Херцег Нови се каже да је други Београд на мору, у том смислу сам и позвао људе да не наседају на провокације него да поново дођу. Овде је велики број људи, викендаша и оних који имају своје апартмане, викендице. Већ је пуно људи овде, не би ово требало да поремети те односе које имамо са браћом у Србији и БиХ – рекао је председник ове општине.

Kатић је истакао и да не разуме како су црногорски студенти организованим летовима отишли за Србију која за разлику од Црне Горе није „корона фрее“, док са друге стране држављанима Србије није дозвољено да уђу у Црну Гору.

Спремни повољнији аранжмани
Говорећи о овогодишњој сезони Kатић је рекао да туристе из региона очекује највише током јула и августа, док ће касније у септембру и октобру имати туристе из Русије и западне Европе.

  • Ми смо дали препоруку хотелијерима и приватним издаваоцима, угоститељима да смање цене за 30 одсто у односу на претходне године. Направљени су пакет аранжмани, смањују се цене и биће значајно приступачније него претходних година што је за очекивати – закључио је Kатић и додао да је претходне године убедљиво највећи број страних сезонских радника био управо из Србије и БиХ.

Оставите Коментар