Пре самог текста, обавештавамо вас да нас можете пратити баш на Телеграму кликом овде.

Апликација Телеграм у понедељак је захваљујући шестосатној блокади Фејсбука и услуга размене порука као што су Воцап, Инстаграм и Месинџер добио преко 70 милиона нових корисника, рекао је у уторак његов оснивач Павел Дуров.
Фејсбук је блокаду приписао „неисправној промени конфигурације“, што је 3,5 милијарде њихових корисника спречило у приступу услугама Воцапа, Инстаграма и Месинџера. Проблем је проузроковао пад глобалне мреже који је трајао више од шест сати.

  • Дневна стопа раста Телеграма премашила је сва очекивања. Изразили смо добродошлицу избеглицама с других платформи, њих преко 70 милиона у једном дану, написао је Дуров на свом Телеграм каналу, преноси Јутарњи лист.

Додао је да су неки корисници у Северној и Јужној Америци можда имали мањих потешкоћа јер су милиони људи у исто време похрлили на Телеграм, апликацију за слање текстуалних и мултимедијалних порука на Андроид, иОС и Виндоус уређаје, али је услуга за већину корисника уобичајено добро радила, пише Јутарњи.

Русија је саопштила да је тај инцидент показао да је Москва била у праву када је развила сопствене суверене интернет платформе и друштвене мреже.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Leave a Reply