Управа за инспекцијске послове наложила је ВД директорици ЈУ Гимназије Котор Славици Ступић да у року од три дана уклони слику Светог Саве која се налази у кабинету ЦСБХ језика и књижевности, те да ће у супротном предузети управне мјере и радње из надлежности ове инспекције.

Саопштење директорице Славице Ступић овим поводом:

„Јуче, 27.09.2021. године, стигао је поштом Записник о извршеном инспекцијском надзору у којем се каже сљедеће “ …указујем в.д. директорици Славици Ступић да у року од три дана од дана уручења Записника, уклони слику Св. Саве која се налази у кабинету ЦСБХ језика и књижевности бр. 201, јер исто није у складу са чланом 5 став 1 и 2 Општег закона о образовању и васпитању, те да ме у даљем року од три дана писано обавјести о исходу предузетих мјера. У супротном, предузећу управне мјере и радње из своје надлежности.

Став данас одржаног Наставничког вијећа, након што смо добили званичан Записник Управе за инспекцијске послове је да слику, ни у ком случају, не треба помјерати, јер би тако некоме могле засметати и слике Његоша и других књижевника и просветитеља.

Такође истичем да, ни на недавно одржаној сједници Савјета родитеља, нико од присутних није имао било какву примједбу на вјерску или националну угроженост ученика у Гимназији у Котору.

Мој лични и професионални став је кристално јасан: слика Св. Саве, док сам ја на челу Гимназије, неће бити помјерена ни за милиметар.“

Leave a Reply