Председник Српске напредне странке Александар Вучић рекао је у уторак да свака партија има право да улази у коалиције са ким хоће и да ради оно што је у њеном интересу, али да се СНС „не плаши коалиције социјалиста са онима који су разрушили земљу“.

Он је тако прокоментарисао изјаву посланика СПС Томе Филе, који је Весни Ракић Водинелић, из Нове странке, рекао да „изађу на изборе, сруше Вучића, а онда ће СПС, који ће имати 12-13 одсто гласова, разговарати са њима о уласку у Владу“.

  • То је све демократски, легитимно, не би им био први пут, и 2008. су то урадили. Мени је важно да то ми нисмо урадили – рекао је Вучић. – Људи који гласају за СПС су добри људи и домаћини. Србији је потребно јединство озбиљних снага, али ако неко мисли да смо се уплашили заједничке акције са онима који су нашу земљу остављали без фабрика, путева, болница, победићемо их све заједно.

Председник Скупштине Србије и лидер СПС Ивица Дачић поручио је да је став социјалиста јасан, а то је заједнички наступ са СНС и Александром Вучићем.

  • Док сам ја председник СПС, спроводиће се политика за коју се залажем. Сваки другачији приступ подразумева да прво мене промене са тог места, а пошто се то неће десити, значи ово што сам ја рекао, а то је заједнички наступ – рекао је Дачић. – Мој став је више пута истицан: да треба да имамо заједничког председничког кандидата, да разговарамо и о заједничкој изборној листи за ванредне парламентарне изборе и за град Београд. Свако ко износи другачије ставове, може то да ради само у своје име.

С. С. Р.

Оставите Коментар