Секретар у британској Амбасади у Подгорици, Иван Вукчевић, у ресторану „Вук“ у Подгорици реализовао је састанак са генералним секретаром политичке странке „Демократе“, Борисом Богдановићем, објавили су београдски медији, позивајући се на своје изворе.

Поменути текст нико није демантовао, па је редакција портала Борба одлучила да га пренесе, уредно се позивајући на извор.

“Британски фактор на Балкану, у последње вријеме интензивно предузима активности у циљу онемогућавања јединственог опозиционог наступа у Црној Гори. Наиме, Вукчевић, који је иначе испред поменутог представништва био задужен да прати суђење за тзв. „државни удар“, ангажован је да у име британских специјалних служби и њихове агентуре у Црној Гори, спријечи приближавање политичких ставова Демократске са Демократских фронтом”.

У том погледу, Вукчевић је данас остварио састанак са Богдановићем, како би именованом и Алекси Бечићу, предсједнику „Демократе“, јасно ставио до знања да им случајно не пада на памет да постижу било коју врсту политичког споразума са Демократским фронтом.

Једна од тема разговора је био и план Велике Британије да се отежа положај Српске православне цркве у Црној Гори.

“Оваквим активностима британских специјалних служби, послата је директна порука члановима политичке партије „Демократе“ да их виде као будућег коалиционог партнера Демократске партије социјалиста и њеног лидера Мила Ђукановића, на предстојећим парламентарним изборима, који би требало да се одрже ове године.

Очигледно је да западни фактор не жели демократске промјене у Црној Гори које су очигледно неопходне поменутој држави, оптерећеној идентитетским питањима проузрокованих лажним историјским ревизионизмом црногорског режима”.

Оставите Коментар