Од тренутка када је јавно објавио снимак на којем се лице, које је идентификовано као Иван Контић, буквално иживљава над младићем којег удара док је у несвести а након тога му ломи руке, политичар Мирослав Паровић не престаје са нападима на полицију.

Вероватно жељан пажње, поменути политичар, покушава полицију да представи као сараднике криминалаца и насилника. Другог објашњења нема. Наша организација не осуђује потез господина Паровића и објављивање снимка, али напади на полицију нису у реду. Колико пута се само догађало да политичари нападају полицију, често износећи неистине, а ретко ко од њих се упутио у неку од полицијских станица да их посети и види како изгледа њихова једна смена. Полицајци раде тежак, одговоран посао, често доводећи свој живот у опасност да би ми обични грађани имали миран сан.

Господин политичар Паровић је објавио снимак, што сматрамо добрим, јер народ мора да зна какви ликови нам шетају улицама. Међутим, господин политичар Паровић није се пре тога информисао како полиција ради, по којим законима, нити се информисао да је случај пријављен и да је потрага за осумњиченим у току. Поред тога, господин политичар Паровић, уколико је прво објавио снимак без обавештавања полиције о сазнању за извршено кривично дело, и сам је прекршио закон. Исто тако, уколико господин политичар Паровић има сазнања о осталим учесницима овог кривичног дела или има сазнања где се крије осумњичени Иван Контић, то би требало да јави полицији или тужилаштву.

Центар за безбедност, истраге и одбрану ДБА не сумња да ће полиција добро одрадити свој део посла, јер да будемо искрени, много је кривичних дела почињено и расветљено али о томе се не пише. О кривичним делима за које је истрага у току често ништа ни не знамо јер је у интересу саме истраге да се не прича о њима. Политичари, пустите полицију да ради свој посао, немојте им цртати мете на леђима, а популарност покушајте да остварите чинећи добра дела.

Стеван Ђокић

Leave a Reply