Из Црне Горе стигла је нова провокација – митрополит канонски непризнате Црногорске православне цркве Михаило рекао је да су Храм Христовог Васкрсења у Подгорици, испред ког је одржан Тројичидански сабор, направили Срби, али, како тврди, црногорским новцем.

Он је за Радио Сарајево, поводом реакција патријарха Иринеја и СПЦ у вези са имовином СПЦ у Црној Гори, рекао да „из контејнера свашта може да излази“.

„Српски патријарх Иринеј, сиромах, не зна много. Он мисли ако се некоме да власт да може да говори било шта. Он, рецимо, говори да је српска република у Босни, српска република Србије, а Црна Гора да је држава Србије. Никако да се отресу “велике Србије“. Српска православна црква, Србија, њени извесни политичари чак говоре да је Црна Гора најкомплетнија “српска држава“ „, рекао је Михаило.

ИСПЛИВАО СНИМАК: Први човек такозване Црногорске православне цркве бије жену! (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Он је то рекао поводом изјаве патријарха Иринеја да оно што сада чини и наговештава да чини председник Црне Горе Мило Ђукановић изазива чуђење читавог света и пожелео му да му „Бог да ума да размисли шта чини и да не заслужи проклетство и осуду целог српског народа и Српске православне цркве“.

Каже и да, према становишту СПЦ и државе Србије, Црногорци „у основи немају ништа“.

„Они сматрају да је ово српска земља, српска црква, српски језик, српска историја, српска политика, српски су сви споменици… Као да смо ми неки дошљаци…“, рекао је Михаило.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар