У новом налету србофобије, режим у Подгорици припрема гашење Српске телевизије, јединог медија са таквим предзнаком у Црној Гори. Како би сачували лажну европску маску, ДПС-овци и послушници им не раде то онако како би то најрађе учинили – насилно, већ примењују методу противзаконитог финансијског гушења. Саопштење тим поводом преносим у целости.

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Поштовани гледаоци Српске телевизије и слушаоци Српског радија,

Обавјештавамо вас да су државне институције Црне Горе неимплементирањем Закона о мањинским правима и слободама, већ дуже од годину дана, смишљено противзаконито зауставиле на неодређено вријеме функционисање Фонда за заштиту и остваривање мањинских права, како би дошло до гашења српских медија – Српске телевизије, Српског радија, часописа „Српске новине“, портала „Српске новине“, и посебно Књижевне задруге, издавачке куће, који се преко овог фонда финансирају кроз реализацију пројеката за очување идентитета српског народа у Црној Гори.

Осим тога, држава се, преко сопствених штампаних медија, укључила у прљаву и лажну кампању против српских организација, не би ли тако са медијске сцене елиминисали најгледанију кабловску телевизију у Црној Гори и најслушанију радио станицу, најчитанији информативни портал „Српске новине“ и најпродуктивнију издавачку кућу – Књижевну задругу Српског народног вијећа, добитника најпрестижнијих награда за издавачку дјелатност у региону.

Све друге националне заједнице о овом проблему ћуте, јер све припадају владајућој коалицији и свој простор су нашле у државним институцијама и институцијама локалне управе кроз елиминацију заступљености српског народа у државној управи.

Стога вас позивамо да помогнете очување српских медија на начин што ћете без страха подржати медијско очување идентитета српског народа кроз маркетинг на Српској телевизији и Српском радију, или на неки други начин.

Наши контакти су:

имејл: [email protected]
тел. 020-612-100
моб. 067-000-049

НАЦИОНАЛИСТ.РС