Веће последице спречили су мештани који су притрчали породици Ђорђевић у помоћ и некако успели да одбране Лазара

У селу Гојбуља, у општини Вучитрн, данас је Албанац из породице Адеми без икаквог повода физички напао мештанина Лазара Ђорђевића, након чега је приведен, саопштила је Kанцеларија за Kосово и Метохију Владе Србије.

Лазар је са супругом и двоје мале деце која још нису ни пошла у школу физички нападнут док је обрађивао породичну њиву.

Веће последице спречили су мештани који су притрчали породици Ђорђевић у помоћ и некако успели да одбране Лазара, наводи се у саопштењу.

Породица Адеми у овом крају добро је позната по свом инцидентном понашању и мештани се годинама, како наводе из Kанцеларије, на њих жале полицији, али безуспешно.

Две недеље пре напада, породица Ђорђевић пријавила је полицији Адемија јер им је посекао засаде воћа.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Изостала је санкција, али је Адеми данас напао Лазара пред децом и женом, због чега је приведен.

Поводом овог случаја формиран је предмет, а обавештен је и KФОР, наводе из Kанцеларије.

Овде је без икакве сумње реч о етнички мотивисаном инциденту и Kанцеларија за Kосово и Метохију очекује да Албанац који годинама малтретира српске породице у Вучитрну буде најстроже санкционисан, а да се пријаве које Kосовској полицији упућују мештани српске националности најозбиљније схвате и правовремено процесуирају, додаје се у саопштењу.

“Политика толерисања инцидената, некажњивости и благих казни стимулативно делује на изгреднике, пођеднако као и екстремистичке политичке поруке из Приштине које соколе овакве инциденте“, поручују из Kанцеларије.

Оставите Коментар