Хумор Зорана Кесића одавно је престао да буде смешан грађанима Србије, али водитељ не одустаје у покушајима ма колико они превазилазили границе сваке пристојности.

У најновијој епизоди „24 минута са Зораном Кесићем“ водитељ је отишао корак даље када је решио да се „нашали“ са генералом Ратком Младићем. Наиме, на најгори могући начин Кесић је бесрамно исмејао Младића, а директно прозвао и Миломира Марића који је у својој јутарњој емисији угостио његовог сина Дарка Младића и лидера српских радикала Војислава Шешеља.

Међутим, овога пута не само да му је засметало укључење Ратка Младића, већ му је засметало и то што се друге телевизије боре за гледаност, рекавши да то што раде превазилази границе здравог разума.

Како Кесић срамно прозива генерала Младића можете погледати на приложеном видео снимку:

Дарко Младић, син генерала Младића реаговао је на то што је Зоран Кесић на сраман начин ударио на његовог оца рекави да је овиме показано да ни телевизија на којој се приказује емисија није могла да одоли потреби да узме учешће за борбу на тржишту.

– Ни бивша телевизија “Б92“ није могла да одоли потреби да узме учешћа у тој борби за тржиште пошто су им очигледно пресушили извори које су деценијама добијали да би овако пљували по генералу Младићу као симболу борбе за слободу нашег народа. Ово је бледа сенка оних времена која су иза нас, када су страни амбасадори могли да наређују српским властима, да грађане и целе породице стављају ван закона само зато што су у сродству са генералом Младићем, или су његови пријатељи и ратни другови.

– Народ је још увек свим срцем уз генерала Ратка Младића, и да га народ не воли то тржиште не би постојало. А од те силе коју су имали некада једино им је остао један кловн преко пропуштају своје тезе, не схватајући да што више пљују болесног генерала, коме су ускратили и право лечења, то је Србија даље од њих. Они су са једне позиције, када су могли да уђу у Владу Србије код председника и да нареде шта Србија треба да уради против својих грађана, спали на то да за пљување генерала Младића морају да ангажују једног кловна као што је Кесић. Ја сам задовољан што је та прича спала на једног кловна и да генерал Младић у народу остаје херој, као што и јесте – казао је Дарко Младић, син генерала Младића.

Главни уредник телевизије „Хепи“ Миломир Марић је подсетио да се већ изјаснио раније поводом Кесићевих провокација, а на изјаву да он и “Хепи“ телевизија “померају границе здравог разума“, оштро је рекао:

– Поносан сам на то. Битно је да имам здрав разум, за разлику од оних који ме нападају. Најважније је имати здрав разум, па онда померати његове границе. Цео живот сам померао те границе и поносан сам на то. А Кесић када буде имао мало више гледалаца, можда и ја будем један од њих – кратко је рекао Марић.

Лидер СРС-а Војислав Шешељ коментаришући то што Кесићу смета све оно чиме се Срби поносе, каже да је овиме показао да је издајник српскога народа.

– Зоран Кесић је плаћен за то што ради. Напада хашке осуђенике зато што је издајник српског народа. Ту нема више шта да се коментарише – одлучно је изјавио Шешељ и додао:

– Миломир Марић може да буде поносан на хашке осуђенике које доводи у програм, за разлику од Зорана Кесића који доводи највеће кретене у свој – подвукао је Шешељ.


Дарко Чанчар