Нова влада Србије улази у фото-финиш, а респор правде, као што је „Блиц“ објавио, преузима ново лице – Маја Поповић, адвокат по струци, која не функцију министарке правде долази са позиције шефа кабинета и савентице директора Безбедносно информативне агенције Братислава Гашића.

Маја Поповић, једно је од нових имена и једна од укупно 11 жена у новој влади Ане Брнабић и на месту министарке правде замениће Нелу Кубуровић, а „Блиц“ екслузивно објављује њену фотографију и професионалну биографију. Остали нови министри у Влади Србије требало би да буду и коначно познати након сутрашње седнице Председништва СНС, али се већ спекулише о многим именима од којих су нека потврђена.

Поповић је завршила Правни факултет у Београду, школовала се и усавршавала у иностранству, радила у адвокатури, а у својој 26 години била је и судија Првог општинског суда у Београду и то најмлађи икада изабран у нашој земљи.

Током службе у БИА, радила је у Управи за међународну сарадњу, Управи за људске ресурсе, системско правне, имовинске и стамбене послове, да би потом била и шеф кабинета директора Безбедносно-информативне агенције (БИА).

Маја Поповић је основно образовање стекла у Београду, а средњу школу завршила у Шпанији у статусу ђака генерације – на енглеком колеџу „Балеарес интернатионал сцхоол“ где се настава одржавала на шпанском и енглеском језику.

Правни факултет у Београду уписла је 1989. године и исти завршава у року у својој 21. години. Те године је била најмлађи свршени студент на Правном факултету у Београду. После положеног правосудног, знање усавршава на Правном факултету у Новом Саду са просечном оценом 9.80 где стиче стручно звање дипломирани правник мастер.

Радно искуство стиче у Адвокатској канцеларији Весне Кушић, након чега ради као судијски приправник и судијски сарадник у Окружном суду у Београду. У својој 26. години изабрана је за судију Првог општинског суда у Београду као најмлађи судија икада изабран у нашој земљи. Поступала је као истражни судија и као председник већа у грађанском одељењу.

Од јануара 2000. године па наредних 12 година, радила је као адвокат у сопственој адвокатској канцеларији, где је заступала правна и физичка лица у свим материјама пред редовним и трговинским судовима, у кривичним, трговинским, грађанским и ванпарничним предметима. Заступала је окривљене у предметима високотехнолошког криминала, као и у предметима пред Посебним одељењем Вишег суда у Београду за организовани криминал.

Од 2012. до 2014. запослена је у Градском заводу за хитну медицинску помоћ као помоћник директора за немедицинске послове. Потом се запошљава у Безбедносно-информативној агенцији (БИА).

Током службе у Агенцији распоређена је у управи за међународну сарадњу. Након тога обављала је послове у Управи за људске ресурсе, системско правне, имовинске и стамбене послове на место начелника одељења за системско правне, нормативне, имовинско правне и стамбене односе.

Потом постаје шеф кабинета директора Безбедносно-информативне агенције. Каријеру у БИА наставља на месту специјалног саветника директора Безбедносно-информативне агенције.

Маја Поповић течно говори енглески, шпански, италијански и француски језик. Удата је и мајка је двоје малелотне деце.

Оставите Коментар